Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

TEHLİKELER MEVCUT!

TEHLİKELER MEVCUT!

 

Çambaşı Doğa Tesislerinde kayak yapanlar için ormanlık alanda tehlikelerin var olduğunu belirten Ordu Kayak Kulübü Başkanı Selçuk Şenyurt, yetkililerin gerekli tedbir ve önlemleri almaları gerektiğinin altını çizdi.

Çambaşı Doğa Tesislerinde huzurlu, güvenli sportif ve turistik faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Ordu Kayak Kulübü Başkanı Selçuk Şenyurt, diğer taraftan da Kayak merkezindeki tehlikelere dikkat çekerek yetkililerin duyarlı olmasını istedi.

 “EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİZ”

2019 – 2020 Kayak sezonu bol kârlı ve müthiş pistlerle mükemmel organizasyonlar ile altın çağını yaşadı bu hizmetlerin sunulmasında güzelliklerin yaşanmasında huzurlu güvenli sportif ve turistik faaliyetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara ve kişilere ayrım yapmaksızın teşekkür eder iken özellikle Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler ve işletmeciliği yapan ORBEL A.Ş. Genel Müdürü Sayın Muhammet  Günaydın ve ekiplerine Kayak Camiyası ile doğu ve kış turizmi camiyası adına son bir yılda kazandırdıklarından dolayı teşekkür ederiz.” Diyerek teşekkür etti.

YAPILMASI GEREKEN HİZMETLER VAR

Yapılan hizmetlere bir taraftan teşekkür eden Başkan Şenyurt, diğer taraftan da yapılması gereken hizmetlerin de olduğunu belirterek, “Yapılanlardan dolayı kamuoyu nezdinde teşekkür ve kendimize borç bilirken bu güne kadar yapılmayan veya yapılamayan iş ve işlerin kamuoyu nezdinde ilgili kurum ve kuruluşlardan talep etmeyi de bir görev biliriz. Çünkü Ordu Kayak Kulübü Derneği bu tesisin kuruluş karanının alınmasından bu güne kadarki atılan tüm olumlu adımların rehberliğini yapmıştır ve yapmaya devam edecektir.” Dedi.

ORMANLIK ALANDA TEHLİKELER MEVCUT

Çambaşı Doğa Tesislerinde kayak pistlerinin mevcut olduğuna ve kayakçılar için ormanlık alandaki tehlikelere dikkat çeken Şenyurt, “Ülkemizin butik tesisleri arasında 1. sırada yer alan Çambaşı Doğa Tesisleri içerisinde var olan ormanlık alan üst kısımlarında pistler mevcuttur. Kayakçı ve snowboardçılar daha fazla adrenalin için isteyerek veya istem dışı pistten ayrılarak ormanlık alan içerisinde doplanma alanları ve böylelikle mekanik tesis alt istasyona ulaşmak istemektedirler ancak sportik ve turistik amaçlı yapmak istedikleri bu davranışların büyük risk taşıdığının bilincinde olmayabiliyorlar bu tür adrenalin tutkunlarının tesis içerisinde can güvenliklerinin sağlanabilmesi için başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere Orman İşletme Şefliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kültür Turizm İl Müdürlüklerinin büyük görev ve sorumluluklarının olduğunu belirterek;

a) Kayak Merkezi içerisinde bulunan ormanlık alandaki kurumuş ağaçların kesilerek temizlenmesi,

b) Yine orman içerisinde kuruyup rüzgardan dolayı devrilmiş ağaçların orman içerisinden çıkarılması,

c) Kayakçıların pistten isteyerek veya istem dışı ormanlık alana girmeleri durumunda can güvenliklerini tehlikeye düşürecek büyük kaya parçaları ve ağaçların tesis bölgesi içerisinden temizlenmesi gerekmektedir.” Diyerek tehlikelerin giderilmesini istedi.

GEREKLİ TEDBİR VE ÖNLEMLER ALINMALI

Yetkilileri duyarlı olmaya davet eden Başkan Şenyurt, “Bunu bir görev ve sorumluluk olarak hiçbir insanın başına bunlardan dolayı bir olay olmadan önce tedbir alınması temennisi ile ilgili kurum ve kuruluşlara ve kamuoyuna saygılarımız ile bildirir duyarlı davranacak bizlere destek verecek tüm vatandaşlarımız ile yine duyarlı davranacak ve  gerekli tedbir ve önlemleri alacak ilgili kurum ve kuruluşlara şimdiden teşekkür eder saygılar sunarız.” Diyerek gerekli önlemlerin alınması istedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu