Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TEKİNTAŞ, BANGLADEŞLİ ÖĞRENCİLERİN MİSAFİRİ OLDU

TEKİNTAŞ, BANGLADEŞLİ  ÖĞRENCİLERİN MİSAFİRİ OLDU

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Üniversitesi`nde eğitim gören Bangladeşli öğrencilerin evlerine misafir oldu.

Aileleirnden 8 Bin 868 km uzakta eğitim hayatlarını sürdüren Bangladeşli Asraful Alam ve Muhammad Ansarullah ile ev arkadaşları Enes Cengiz, Burak Demirdağ , İlker Özsarıçoban'ın sofralarına Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, misafir oldu.

 Öğrencilerle birlikte akşam yemeği yiyen Başkan Engin Tekintaş,  yaptığı konuşmada,  "Daha önce bizleri ziyaret eden ülkemizin misafiri gördüğümüz Ordu Üniversitemizde eğitim gören Bangladeşli gençlerimiz ve arkadaşları ile birlikteyiz. Yabancı öğrencilerimizi belediyemizde ağırlamıştık. Türkiye'nin güzelliklerini, Karadeniz'in güzelliklerini Altınordu'nun güzelliklerini en iyi şekilde tanımalarını ve mezun olup gittiklerinde buraları tanıtmalarını istiyoruz. Asraful, bizleri evlerinde misafir etmek istediklerini söyledi. Bizde bugün onların misafiriyiz. Aynı sofrada birlikte akşam yemeği yiyeceğiz. Burada yabancı öğrencilerimize misafirperverliklerini gösteren diğer arkadaşlarımız var. Aynı evi paylaşıyorlar. Bu evde iyi bir kaynaşma görüyoruz. Bu süreçte üniversite hayatının ülke ve sınır tanımaksızın yerli yabancı demeden herkesin aynı ortamda olmasının en güzel birliktelik olduğunu görüyoruz.  Neredeyse 9 Bin Km uzaktan gelip bu şehirde okuyor olmak, burada kardeşlik ortamının oluşmuş olması en büyük mutluluk olsa gerek. İnşallah ülkelerine gittiklerinde bizler için birer turizm elçiliği yapacaklar. Tüm öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

 

ALAM: " BAŞKANIMIZI ÇOK SEVİYORUZ"

Asraful Alam, kendilerini ziyaret eden Başkan Tekintaş'a teşekkür ederken," Başkanımızı çok seviyoruz. Evimize geldiği için çok mutlu oldum.  Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhammad Ansarullah ise, " Başkanımıza evimize geldiği için teşekkür ediyorum. Daha sonrada evimize bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk öğrenciler ise, Bangladeşli ev arkadaşları olduğu için mutlu olduklarını, iyi anlaştıklarını ifade ederlerken, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile aynı ortamı paylaştıkları içinde mutlu olduklarını kaydettiler. 

habaer?merkezi



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı