Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

“TEMİZ SOSYAL MEDYA İSTİYORUZ!”

“TEMİZ SOSYAL MEDYA İSTİYORUZ!”

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kanuni düzenleme yapılıncaya kadar tüm sosyal medya hesaplarını askıya aldığını ve paylaşım yapmayacağını açıklamasının ardından, konuya ilişkin sosyal medyada yapılan asılsız ve nefret dili ile yazılan yorumlara MHP ilçe Başkanı Murat Kaçak tepki gösterdi.

Sosyal medyada düzenleme yapılması ile ilgili MHP’nin 30 Nisan’da kanun teklifi verdiğini hatırlatan Kaçak, “Olayı Berat Albayrak’ın ailesine yapılan çirkin saldırıya tepki için alınmış bir karar gibi algılayan zihniyete yazıklar olsun” dedi.

“TEKLİFİ 30 NİSAN’DA VERDİK”

“Polemiklere girmeyeyim diyorum ama haksızlık karşısında da duramıyorum” diyen Başkan Kaçak, “Neymiş efendim, damat beye hakaret edilmiş, Tayyip bey kızmış, Devlet bey de hemen yancı olmuş. Bu kadar yalan, iftira ve nefret söylemi, karakter sahibi birinin yapacağı iş değildir. MHP 30 Nisan’da kendi verdiği kanun teklifinin bir an önce hayata geçmesi konusunda tavrını koymuş son yaşanan hadise de olayın tuzu biberi olmuştur.” Dedi.

“AMACIMIZ KAPATTIRMAK DEĞİL”

Sosyal Medya’dan en çok siyasetçilerin yararlandığını da dile getiren Başkan Kaçak, “Ayrıca MHP sosyal medyayı kapatmak istiyor gibi bir yalan daha var ki, hazmetmek mümkün değil. Sosyal medyadan en çok yararlanan siyasetçiler olarak, kapatmak gibi yasakçı bir tavır içerisinde olacağımız nasıl düşünülebilir. Ayrıca, sosyal medya platformları Türkiye’de erişimi engellense bile VPN ile girilebileceğini bilmiyor muyuz?” dedi.

“TEMİZ BİR SOSYAL MEDYA PLATFORMU İSTİYORUZ”

Amaçlarının temiz bir sosyal medya olduğunu vurgulayan Başkan Kaçak, “Bizim yapmak istediğimiz kapatmak değil, daha demokratik, daha saygılı, daha temiz bir sosyal medyadır. Partimizin verdiği teklifte, yapılacak düzenlemeyle, sahte ve kimliği belirsiz hesapların ortadan kalması, herkesin TC numarasına kayıtlı tek hesaplarının olması, böylece kin nefret söylemlerinin, algı operasyonlarının önüne geçilerek temiz bir sosyal medya platformunun olması amaçlanmaktadır.” Dedi.

NEDEN RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?

Düzenlemeden nedan rahatsız olunduğunu soran Başkan Kaçak, “Bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Yapılacak düzenlemeyle, terör örgütleri propaganda yapamayacak, FETÖ algı operasyonları yapamayacak, sapıklar bayanları ve çocukları taciz edilemeyecek vs. vs. Bundan neden rahatsız oluyorsunuz” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 13.9 ° / 10.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 15.8 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu