Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TEMSİLİ ASKERLİK YAPTILAR

TEMSİLİ ASKERLİK YAPTILAR

Vali Tuncay Sonel, İl Jandarma Komutanlığı’nda engeli olan bireyler için Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen  "Temsili Askerlik Uygulama Töreni" ne katıldı.

İl jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen programa,  Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, Ordu Engelliler Derneği Başkanı İmdat Aktaş, Türkiye Sakatlar Derneği Ordu Şube Başkanı Selma Gülseren, İl Jandarma Komutanlığı personelleri ile temsili askerlik yükümlülüğü altına alınan 30 engeli olan birey ve aileleri katıldı.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, "Temsili Askerlik Uygulama Töreni"nde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, “Bugün, güzel Ordu’muzda 30 evladımızın o güzel üniformalarıyla yeminlerini izledik, onlarla gururlandık. Yılın belirli gün ve haftalarında değil, devletimizin şefkati, sıcaklığı ve güler yüzü yılın her günü siz değerli evlatlarımıza gösterilmektedir. Kahraman jandarmamızla, kahraman polisimizle, kahraman sahil güvenliğimizle yurt içinde ve yurt dışında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, İçişleri Bakanlığımızın ve Milli Savunma Bakanlığımızın koordinasyonunda, devletimizin ilgili birimleri ile teröristle mücadelede çok önemli başarılar elde edilmiştir. Bu vesileyle bu toprakları vatan yapan ecdadımız, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere renklerini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımız uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sizlerin huzurunda bir kez daha rahmetle anıyoruz. Gazilerimize sağlık, afiyet diliyoruz. Şehit ailelerimize sağlıklı, mutlu, huzurlu günler temenni ediyoruz. Rabbim kahraman güvenlik güçlerimizin ayağına taş değdirmesin. Rabbim onların her daim yar ve yardımcısı olsun” dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, ”Bugün 184 yıldır milletimizin hizmetinde olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen vatandaşlarımız, heyecan ve coşku ile asker elbiselerini giyerek,  kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gururla durmaktadırlar. Bugün askerlik hizmetini yerine getiren evlatlarımızın gözlerindeki pırıltıyı büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan güvenimiz tamdır. Askerlik her gencin yapması gereken bir görevdir. Bugün sizlere kısada olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı ordumuzun şerefli birer neferi olarak aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Askerlik yemininiz milletimize, ailelerinize ve  sizlere hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Törende, temsili Jandarma Er Kadir Çağlar da bir konuşma yaparak, “Bizler engellerimiz nedeniyle kutsal görevimizi yerine getirme mutluluğunu yaşayamadık, devre arkadaşlarımızı askere uğurlarken hep buruk bir sevinçle uğurladık. Bizler de vatanımız için bu kutsal görevimizi yapmak, bu şerefli elbiseyi giymek istedik ama yaşamadığımız bu mutluluk ve onur bir günlüğüne de olsa yaşamamıza olanak sağlanması bizleri çok mutlu etmiştir. Şu anda tarifi imkânsız bir mutluluk ve sevinç içerisindeyiz. Bu şerefli görevi yaparken şehit olan kardeşlerimizin ruhları şad olsun diyor ve şehit ailelerimize, gazi olan kardeşlerimize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyoruz. Bir günlüğüne de olsa bu şerefli görevi yapma fırsatı veren bu özellikleri yaşama imkânını sağlayan başta Jandarma Genel Komutanı olmak üzere Ordu İl Jandarma Komutanlığımıza bütün engelliler adına teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu. 

Programda temsili askerlik yapan erler adına Kadir Çağlar’ın  konuşmasının ardından ise and içme töreni yapıldı. 

Bir gün temsili askerlik görevini ifa edenlerin terhis belgesi ve hediyeleri, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan tarafından verildi.

Tören geçişinin yapılmasıyla son bulan Temsili Askerlik Uygulama Töreni’nin ardından Vali Tuncay Sonel ve törene katılanlar, silahların sergilendiği, KADES ve trafik uygulamalarının tanıtıldığı stantları gezdiler.

Haber: Müberna AVCI

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false