Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

“TOPYEKÜN MÜCADELE EDİLMESİ GEREKİR”

“TOPYEKÜN MÜCADELE EDİLMESİ GEREKİR”

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir açıklama yaptı.

 

 

 

Kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve dünyada toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Sosyal bir kangrene dönüşen kadına yönelik şiddetin  topyekün mücadele edilmesi gereken toplumsal bir vaka olduğunu söyledi.

“SAYGISIZLIK, MERHAMETSİZLİK MEDENİYET DEĞERLERİMİZLE BAĞDAŞMAZ”

Yaratılmışların en hayırlısı ve en mükemmeli olan insana saygısızlık yapmanın medeniyet değerlerimizle bağdaşmayacağını kaydeden Başkan Kibar, “Toplumda yaşanan pek çok sorunun arkasında  şefkat ve merhametsizlik yatmaktadır. Sosyal sorunların kaynağı, merhameti göz ardı eden anlayışın yaygınlaşmasıdır. Oysaki, bizim medeniyetimiz sevgi, şefkat ve merhamet hasletleriyle yoğrulmuş medeniyettir.  Hem inancımızda hem toplumumuzda kadına verilen önem çok büyüktür. Kadın, ailenin ve toplumun temel taşı, “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözünün muhatabıdır.  Köklü tarihimiz, kadını hayatın her alanında baş tacı eden ona kıymet ve değer veren bir kültürle yoğrulmuştur. Kadın ailenin direğidir.  Değerlerimizin temsilcisi, kadın, bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin saygın bir bireydir. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de kadına değer vermiş, kadınlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik haklarını teminat altına almıştır.  Bizlere her konuda örnek olan Peygamber Efendimiz Hz Muhammed (SAV) de kadınlara hoş görülü, nazik ve saygılı davranmamızı öğütlemiştir. Unutulmamalıdır ki, ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın sevgi ve saygı görmesiyle mümkündür.” dedi.

 “KADINA ŞİDDET İNSANLIK SORUNUDUR”

Kadına yapılan şiddetin insanlığa ihanet olduğunu kaydeden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Kadına yönelik şiddet maalesef günümüzde bir insanlık sorunu haline gelmiştir. Son zamanlarda ülkemizde kadın şiddetinin boyutlarına baktığımızda ürkütücü bir tablo ortaya çıkmaktadır. Kadınlarımız, asla şiddete maruz bırakılmamalıdır.  Kadına şiddet, yasalara aykırı olduğu gibi ahlaka ve vicdana da aykırı bir davranıştır.  Kadına yönelik şiddete karşı mücadelede en temel adımın, dini, vicdani, insani ve ahlaki eksende atılması gerekiyor. Kadını ezmek, ona zulmetmek ve hatta canına kıymak, ancak dini ve vicdani yoksunluk emaresidir. Kadına şiddet meselesi bilinç ve şuur meselesidir. Ahlaklı, bilinçli ve şuurlu bir nesil yetiştirmekse, toplum olarak hepimizin sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.” diye konuştu. Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 18.9 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı