Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TÜM OKULLAR DEZENFEKTE

TÜM OKULLAR DEZENFEKTE

ÖZENLE DEZENFEKTE EDİLİYOR

 

 

Altınordu Belediyesi tarafından 2020-2021 eğitim öğretim yılı yüz yüze eğitimlerinin başlamasına sayılı günler kala şehirde bulunan tüm okullarda 403 bin 142 metrekare alan dezenfekte edildi.

Covid-19 salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana toplum sağlığının korunması ve salgının etkilerini en aza indirgenmesi için yoğun bir çalışma yürüten Altınordu Belediyesi pandemiyle mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Pandemi sürecinde örnek belediyecilik uygulamalarına imza atan Altınordu Belediyesi şehirde başlattığı hijyen seferberliğinin yanında yürüttüğü dezenfekte ve salgının ekonomik risklerini azaltacak sosyal yönlü çalışmalarla vatandaşların beğeni ve takdirini toplamaya devam ediyor.  

İnsanı merkeze alan çalışmalarıyla şehrin her alanına ve toplumun her kesimine dokunan Altınordu Belediyesi şehirde bulunan okulları da unutmadı.

Tüm kamu kurum ve kuruluş binaları, toplu yaşam ve ortak kullanım alanlarıyla toplu taşıma araçlarını salgının başından itibaren periyodik olarak dezenfekte eden Altınordu Belediyesi tüm okulları da dezenfekte ediyor. 

ÖĞRENCİLERİN TEMAS EDEBİLECEĞİ TÜM ALANLAR ÖZENLE DEZENFEKTE EDİLİYOR

Ekipler yaptığı çalışmalarla okul içerisinde bulunan sınıflar başta olmak üzere, lavabolardan kapı kollarına, merdiven korkuluğundan sandalye ve masalara kadar öğrencilerin temas edebileceği tüm alanları özenle dezenfekte ediyor.

Okullarda başlattığı dezenfekte çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi ekipleri 55 okulda 101 kez gerçekleştirdiği çalışma ile toplamda 403 bin 142 metrekare alanı dezenfekte ederek okulları yeni eğitim öğretim yılına en az riskle hazır hale getirmeye çalışıyor.

“HER ALANDA ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

Toplum sağlığının korunması ve salgının yayılım hızının azaltılması için yoğun çaba gösterdiklerini belirten Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, şehirdeki okulların dezenfektesi için de geniş kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Çocukların milletimizin ve ülkemizin yarınları olduğuna dikkat çeken Başkan Tören, “Ülkemizin ve milletimizin kutlu yarınları olan çocuklarımızın bir an önce eğitim yuvalarına kavuşmaları için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Ekiplerimiz tüm detaylarıyla birlikte çocuklarımızın temas edebileceği her alanı özenle dezenfekte etmeyi sürdürüyor.”

Çalışmaların sonuca ulaşması için vatandaşlara da kurallara uymaları konusunda çağrıda bulunan Başkan Tören, “Çabalarımızın sonuca ulaşmasının alınan tedbirlere hep birlikte hassasiyetle uymamıza bağlı olduğunu unutmamalıyız. Değerli hemşehrilerimizi hem toplum sağlığı hem de çocuklarımızın geleceği için bir kez daha temizlik, maske ve mesafe kurallarına özenle uymaya davet ediyorum” dedi. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli