Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TURİZMCİLERE EK COVİD-19 KARARLARI

TURİZMCİLERE EK COVİD-19 KARARLARI

Ordu İl Hıfzıssıhha Kurul Kararlarına Güvenli Turizm Sertifikası bölümünden sonra gelmek üzere ek kararlar alındı.

 

 

 

7 Ağustos 2020 tarihinde saat 16:00’da Ordu Valisi Tuncay Sonel Başkanlığı’nda toplanan İlimiz Hıfzıssıhha Meclisi, turizm işletmeleri için şu ilave kararları aldı:

 

Güvenli Turizm Sertifikası alınmasının zorunlu olduğu 50 oda ve üzeri konaklama tesislerinde (belediye ve il özel idaresi ruhsatlılar), ikamet adresi yurtdışında olan misafirlerin talebe bağlı olarak Covid­19 testi yaptırabilmelerinin numune almak için eğitim almış sağlık personeli ile sağlanması veya numune almak için yetkin bir sağlık kuruluşu ile anlaşmalı olarak hizmet vermeleri gerekir. 

Numune alınan misafirler için izleme kayıtları tutulur.

Sağlık personeli sayısı haftanın her günü hizmet verecek şekilde ve tesis kapasitesine uygun olarak belirlenir.

Numune alınma işlemleri için her türlü hijyen ortamı, kişisel koruyucu ekipman ve tıbbiatıkların diğer atıklardan ayrı bertarafı için gerekli tedbirler işletme tarafından sağlanır.

Tesiste numune alma işlemlerinin koordinasyonundan sorumlu, ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olacak irtibat kişisi belirlenir ve Valiliklere (İl Sağlık Müdürlükleri/İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri) tesis işletmesi tarafından irtibat kişisi, numune alan personel adları ve bu personelin iletişim bilgileri bildirilir.

İrtibat kişileri, tesiste hasta misafir çıkması halinde ilgili Valiliklere (İl Sağlık Müdürlükleri/İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri) bildirmekle yükümlü olup, misafirin sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi ve izolasyonu sürecini yönetir.

Valilikler bünyesinde, konaklama tesislerinde numune alma işlemleri ile ilgili hususları

koordine edecek ve ilgili kurum/kuruluşlarla işbirliği sağlayacak görevli personel belirlenir.

Ayrıca, Valilikler tarafından numune alımı yapan/yapacak konaklama tesislerinin il ve ilçe bazlı listeleri hazırlanır, izlenerek güncellenmeleri sağlanır.

İkamet adresi yurtdışında olan misafirlere talep etmeleri halinde Covid­19 testini ücretli olarak test merkezleri, havalimanları veya konaklama tesislerinde yaptırabileceklerine, çalışma saatlerine, testin içeriği, süresi ve test sonucu hakkında bilgilendirme ile ülkelerine dönüşte Covid­19 testi zorunluluğu bulunan misafirlere, gecikmelere veya yaşanabilecek yoğunluğa maruz kalmamak için yolculuklarından 48 saat önce test yaptırmalarına, hasta olduğu tespit edilen misafirlerin ise konakladıkları tesisin yönetimine, havalimanlarında ise danışma birimlerine hemen bilgi vermeleri gerektiğine ilişkin, tesise girişte ve odalarında olmak üzere, Türkçe ve en az iki yabancı dilde yazılı bilgilendirme yapılır. Aynı bilgilendirme yazısında, test yaptırılabilecek yerlerin isim ve adres bilgileri ile test ücretinin havalimanları ve konaklama tesislerinde 30 Euro, test merkezlerinde ise 110 Türk Lirası olduğu belirtilir.

Test yaptırmak isteyen misafirleri yönlendirebilmek için Valiliklerin (İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve Danışma Büroları) bünyesindeki personel test yapılan tüm yerlerin güncel bilgilerini edinmeleri ve hasta olduğu tespit edilen misafirler ile başvuran olduğunda bilgilerini alarak Sağlık Bakanlığı Alo 184 hattını aramaları konusunda bilgilendirilir.

Yukarıda belirtilen çerçevede, çalışmaların/tedbirlerin ivedilikle planlanması/uygulanması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyetlere neden olunmamasına, gerekli görülmesi durumunda alınan kararlara uyulup uyulmadığının denetlenmesine, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir. Haber Merkezi

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false