Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ!

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ!

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, eğitim kenti Ordu'yu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, "2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmenlerin Mesleki Çalışma Dönemi" kapsamında okul yöneticileri ve öğretmenlerle istişarelerde bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti.

Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ile birlikte Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu, Durugöl Şehit Burçin Damcı Ortaokulu, Atatürk Anadolu Lisesi ve Büyükşehir Belediyesi Ordu Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret ederek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, yenilenen müfredat programı, Eylül Dönemi Mesleki Çalışmaları ve eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin, öğretmenler odasında öğretmenlerimiz ile bir araya gelerek sohbet etti ve öğretmenlerin görüş, öneri ve taleplerini dinledi. 

Genel Müdür Özgür Türk, yeni eğitim öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını temenni ederek başarılı, sağlıklı ve huzurlu bir eğitim öğretim yılı diledi.

Okul ziyaretlerinin ardından Bilgi İşlem Genel Müdürü Özgür Türk, Altınordu'da görev yapan okul müdürleri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, öncelikli görevin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin sağlıklı bir biçimde hayata geçirilmesi olduğunu belirterek Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitimleri kapsamında aşamalı geçişin okul öncesi, 1. sınıf, 5. sınıf ve 9. sınıfları kapsayacağını vurguladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda geliştirilen ders kitapları ve e-içeriklerin zümre çalışmaları ve sınıflarda eğitim öğretim sürecinde EBA platformu üzerinden indirerek rahatlıkla kullanabileceğini belirterek öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda planlamaların yapılması, zümre toplantılarını da Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programları ve ders kitaplarını temel alarak yapılması gerektiğini belirtti. Kurumların faaliyetleri sırasında oluşturdukları her türlü dokümantasyonun arşivlenmesini ve yönetilmesini sağlayan sistem olan Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ne (EBYS) ait tüm iş ve işlemler EBYS Uygulama Esasları doğrultusunda yapılması konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Genel Müdür Türk, daha sonra İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Makam ziyaretinin ardından Müdürlüğün toplantı salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu ve 19 İlçe Millî Eğitim Müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen İlçe Millî Eğitim Müdürleri Değerlendirme Toplantısı'na başkanlık etti.

2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlık çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda Genel Müdür Özgür Türk, müdürlere Bakan Yusuf Tekin'in selamlarını iletti. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli başta olmak üzere ilçelerde gerçekleştirilen eğitim ve öğretim faaliyetleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı; fikir alışverişinde bulundu.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinden bahsederek eğitim yöneticilerinin bu süreçte çok önemli bir rol üstlendiklerini ifade etti. Maarif Modelinin ana felsefesinin, öğrenciyi merkeze alarak, kendisi ve milleti için en donanımlı şekilde yetişmiş, ahlaklı ve erdemli bireyler inşa etmek olduğunu vurguladı. 21. yüzyıl becerilerine sahip, öğrendiklerinden hareketle dünyayı yorumlayabilen, karşılaştığı problemleri analiz ederek sentez yeteneği ile çözebilen ve öğrendiklerini hayatında uygulayan bireyler yetiştirilmesi en önemli hedefi olması gerektiğini belirtti.

Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Pazartesi 24.8 ° / 17.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 23.2 ° / 16.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23.6 ° / 16.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı