Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ, GÖRÜŞÜLDÜ

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ, GÖRÜŞÜLDÜ

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında, 19 İlçe Millî Eğitim Müdürünün katılımıyla Temmuz ayı genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

İlçe Millî Eğitim Müdürleri ile bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu yatırımlar, eğitim öğretim çalışmaları, gerçekleştirilen projeler, eğitsel ve kültürel faaliyetlerle ilgili bilgi alarak yapılması gereken çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda; "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile ilgili görüş alışverişinde bulunularak yeni müfredatın okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflarda kademeli şekilde uygulanması ile ilgili yapılması gerekenler değerlendirildi. LGS ve YKS yerleştirme ile nakil süreçlerinin de görüşüldüğü toplantıda, adrese dayalı okula kayıt süreci ile ilgili planlama yapılması, il genelinde öğrencilere dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının geri dönüşüme kazandırılması ile 2024-2025 eğitim öğretim yılında ücretsiz ders kitaplarının bir plan dahilinde dağıtımının yapılması ve okullarda yaz döneminde açılan kursların takip edilmesi konuları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu.

Yatırımların son durumu görüşülerek yaz tatilinde okulların bakım ve onarımlarının tamamlanması hususunda yapılacak çalışmalar ile taşımalı eğitim planlamaları konusu değerlendirildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılında eğitim faaliyetine başlayacak okulların durumu hakkında bilgi alan Müdür Vargeloğlu, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında gerekli çalışmaların titizlikle uygulanmasının önemini vurguladı. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler; ulusal ve uluslararası yarışmalar ile kitap okuma etkinlikleriyle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, İlgili Yönetmelik ve Yönerge kapsamında yapılması gereken kurul ve zümre toplantılarının önceden planlanarak herhangi bir aksamaya mahal vermeden bu toplantıların zamanında gerçekleştirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Müdür Mehmet Fatih Vargeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, önceden planlanarak tüm İlçe Millî Eğitim Müdürleri tarafından okunan kitap ile ilgili görüşler paylaşıldı. Toplantıda İlçe Millî Eğitim Müdürlerinin talep ve önerilerini dinleyen Müdür Vargeloğlu Eğitim Kenti Ordu'da yapılan çalışmalardan dolayı emek veren herkese teşekkür etti. 

Haber Merkezi 



  • Pazartesi 24.8 ° / 17.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 23.2 ° / 16.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 23.6 ° / 16.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı