Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ULUBEY’DE SAĞLIKLI YAŞAM ETKİNLİĞİ

ULUBEY’DE SAĞLIKLI YAŞAM ETKİNLİĞİ

 

 

Ulubey Kent Meydanında 12.11.2019 tarihinde Sağlıklı Yaşam Etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte; diyabet, obezite, koah, kanser ve tansiyon hastalığına dikkat çekmek, sigara bağımlılığı ile mücadele etmek, organ ve kan bağışı bilincini artırmak amacıyla stantlar açıldı. Açılan stantlarda vatandaşlar bilgilendirildi ve etkinliğe katılan vatandaşların; kan şekeri, tansiyon, karbonmonoksit, vücut kitle indeksi, vücut yağ oranı ölçümleri yapıldı.

Sağlıklı Yaşam Etkinliği için Ulubey Kent Meydanında yerlerini alan sağlık taraması araçlar ile de vatandaşların; rahim ağzı ve kolon kanseri taramaları, genel ağız-diş sağlığı taramaları yapıldı.

Ulubey Anadolu Lisesi Öğrencileri tarafından bağımlılıkla mücadeleye ilişkin bilgilendirme standı açılmış ve vatandaşlarımıza bilgi verildi.

Ulubey Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İbrahim Mert Kurt ve ekibi tarafından yürütülen Sağlıklı Yaşam Etkinliği kapsamında yapılan sağlıklı yaşam yürüyüşüne, Ulubey Kaymakamı İsmail Güney, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Altınbaş, Personel Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Hakan Hacısalihoğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd.Dr.Özkan Yazıcı, Gülyalı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr.Şerafeddin Kanbak, Gürgentepe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ozancan Babaoğlu, İlçe Kamu Kurumu Müdürleri, öğrenciler ve Ulubey halkı katıldı. Ulubey Kent Meydanında başlayan yürüyüş ile kronik hastalıklarla mücadelede fiziksel aktivitenin ve egzersizin önemine dikkat çekilerek, etkinliğe katılan öğrencilere ağız-diş sağlığı kapsamında diş fırçalama seti ve çeşitli hediyeler verildi, katılımcı vatandaşlara, balon, su, çanta, defter, kalem dağıtımı yapıldı.

Yürüyüş sonrasında etkinliğe katılan vatandaşlara dünyada sağlıklı bir nefes ortamının sağlanması amacıyla fidan dağıtıldı. Yoğun katılımın olduğu program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile sona erdi. Haber: Dilek Tiryaki

 



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli