Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ÜRETEN KAZANACAK!

ÜRETEN KAZANACAK!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destekler büyüyor.

Kentte, ‘Narenciye Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında başlatılan çalışmalar sonrası, Altınordu, Gülyalı ve Perşembe ilçelerindeki üreticilere, limon, mandalina ve portakaldan oluşan toplam 2 bin adet narenciye fidanı dağıtıldı.

Ordu’da, ulaşım, altyapı, turizm, üstyapı, spor, kültürel faaliyetler ve sağlık alanında birçok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya koyduğu tarım projeleriyle vatandaşlara yeni gelir kaynakları oluşturmaya devam ediyor.

Fındık üreticilerinin gelir seviyesini yükseltmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu alandaki projelerine bir yenisini daha ekledi. 

Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Narenciye Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, Altınordu, Gülyalı ve Perşembe ilçelerindeki 35 üreticiye limon, mandalina ve portakaldan oluşan toplam 2 bin adet narenciye fidanı dağıtıldı.

NARENCİYE ÜRETİMİ YAYGINLAŞTIRILACAK

Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Ultav, “İlimizin özellikle kıyı bölgelerinde limon, mandalina ve portakal gibi narenciye meyvelerinin genellikle bahçe kenarlarına, ev önlerine dikimi yapılmakta ve aile ihtiyacını karşılamakta iken kısmen küçük ölçekte de olsa özellikle Perşembe ilçesinde kapama bahçeler bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu bölgelerdeki uygun alanları narenciye üretimi için değerlendirerek birim alandan maksimum gelir getirecek ürünlerin yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIĞA VERİLEN DESTEKLER SÜRECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in liderliğinde, tarım ve hayvancılığa verilen desteklerin devam edeceğini belirten Ultav, “Bu meyveler hasat döneminin uzun olması, muhafazası, taşımaya uygunluğu, sanayi hammaddesi olması nedeniyle dünyada ve Türkiye’de, üretim, tüketim, endüstri ve ticarete konu olan ender meyvelerin oluşturduğu bir ürün grubudur. Büyükşehir Belediyemizce ilimizin iklim ve toprak özelliklerine uyum sağlayan ve ekonomik değeri olan bitkisel ürünlerin üretiminin yaygınlaştırılmasına verilen destekler artarak devam edecek” diye konuştu.  

Haber: Sümeyye ŞAHİN

 

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false