Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ÜRETİCİLERİN SORUNLARI İYİ PARTİNİN GÜNDEMİNDE

ÜRETİCİLERİN SORUNLARI İYİ PARTİNİN GÜNDEMİNDE

 

 

İYİ Parti Altınordu Belediye Meclis üyesi ve Genel Merkez Tarım Komisyonu Üyesi Veteriner Hekim Zafer Akdoğan, fındık fiyatı ve  fındık üreticilerinin sorunları hususundaki arz ve talepleri İYİ  Parti grup toplantısı gündemine taşıdı.

İYİ Parti Altınordu Belediye Meclis üyesi Genel Merkez Tarım Komisyonu Üyesi Veteriner Hekim Zafer Akdoğan’ın Fındık fiyatı ve fındık üreticilerinin sorunları hususundaki arz ve talepleri İYİ  Parti Grup  toplantısında Samsun Milletvekili Bedri Yaşar tarafından gündeme taşındı.

 

Fındık fiyatı ve  fındık üreticilerinin sorunları hususundaki arz ve talepleri açıklamasında “Genel Başkanımız tarafından önümüzdeki Gurup Toplantısında özelde Karadeniz Bölgemizi ve genelde Ülkemizi ilgilendiren 2020 yılı Fındık fiyatı için Partimizin teklifinin açıklanmasının uygun olacağını düşünmekteyiz.” Denilerek şu bilgiler verildi:

 

“Bilindiği üzere fındık; Ülkemize  yaklaşık 2 milyar dolar döviz geliri sağlayan, Karadeniz'de 16 ilde 700 bin hektar alanda üretilen, Yaklaşık 400 bin aile'yi ve 7-8 milyon kişiyi ilgilendiren ve ülkemizin en önemli geleneksek ihraç ürünüdür.

Fındığın hasadına Ağustos ayında başlanacaktır. Üreticilerin mağdur olmaması adına TMO tarafından temmuz ayı içerisinde fındık fiyatı açıklanmalıdır. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda fındık üzerinde oyunlar oynanıyor. Açıklanacak fiyatın düşük olması için bu yılki Fındık rekoltesi olacağından çok gösteriliyor.

Netice olarak çiftçiye verilecek makul gelir payı, fındık piyasa fiyatı, rekoltenin bu yıl düşük olacağı ve talebin fazlalığı birlikte değerlendirildiğinde 2020 yılı fındık fiyatının en az 25 TL'den açıklanması gerekmektedir.” Haber Merkezi



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false