Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÜRETİCİNİN HAKKI: 24 TL

ÜRETİCİNİN HAKKI: 24 TL

 

Fındık Bahçesinden Cumhurbaşkanına ve fındık paydaşlarına seslenen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Fındık fiyatının en az 24 Liradan açıklanması gerektiğine vurgu yaparak üreticinin hakkının yenilmemesini istedi.

Yakında fındık haşatının başlayacağını vurgulayan Milletvekili Cemal Enginyurt, “Ordulunun umudu, üreticinin geçim kaynağı fındık büyük zahmetlerle büyük emek verilerek fındık bu hale geliyor. Ağustos ayının ilk haftasında da fındık toplamaya başlayacağız. Fındık toplamaya başlayacağız ama birileri fındık üzerinde oyun oynuyor, tezgah kuruyor, plan yapıyor. Bu oyunu da bozacağız.” Dedi.

CUMHURBAŞKANI ÜRETİCİNİN YANINDA

Cumhurbaşkanının üreticinin yanında olduğunu da söyleyen Milletvekili Enginyurt, “Cumhurbaşkanımız fındığımıza her daim sahip çıktı. Fındık üreticisinin yanında yer aldı. Bu sene fındık 25 liraya çıktıysa Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu tavır sebebiyledir. Sayın Cumhurbaşkanımız hakikaten fındık üreticisine büyük destek veriyor. Fındık üreticisinin hakkını alması için geçen sene 16 buçuk lira fiyat vererek, TMO'yu piyasaya sokarak fındık üreticisinin yüzünün gülmesine sebep oldu ama şimdi birileri rekolteyi 665 bin ton göstererek fındık vampirlerine fırsat tanıyor. Fındık vahşetini ortaya koymak isteyen fındık üreticisine haketmediği zulmü yapmak isteyenlere fırsat oluyor. Bu oyunu da bozacağız.” Dedi.

“ÜRETİCİNİN HAK ETTİĞİNİ İSTİYORUZ”

Fındık fiyatının bu sene en az 24 Lira olması gerektiğinin altını çizen Milletvekili Enginyurt, “Dediğim gibi fındık bu sene en az 24 lira olmalı. Sayın cumhurbaşkanımızdan bunu bekliyoruz. Bu ürünü büyük emek, alın teri çocuklarının geleceği için bu hale getiren insanların hakkını yemek Allah indinde en büyük günahtır. Bu kadar parayı ne yapacaksınız ya nereye götüreceksiniz. Fındığı düşürerek elinize ne geçecek. Fındığı yüksek fiyattan da satın alsanız, sonuçta yüksek fiyattan satıyorsunuz. Biz yüksek fiyat da istemiyoruz biz hakkını istiyoruz. Üreticinin hak ettiğini istiyoruz.” Dedi.

“ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”

Üreticinin hakkının verilmesi gerektiğini ifade eden Milletvekili Enginyurt, “Öyleyse üreticiye Hakkı verilmelidir. Üreticinin hakkı da en az 24 liradır. Sayın cumhurbaşkanıma sesleniyorum, Temmuz ayı bitmeden de fındık fiyatlarını açıklayarak TMO'nun fındık alacağını ilan ederek üreticinin yüzünü güldürün diyorum. İnşallah fındık üreticisi hak ettiği değeri bulacaktır ve fındığı hiç kimseye yedirmeyeceğiz. Fındık emekçisinin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Üreticinin yanındayız.” Dedi.

“HİÇ KİMSENİN DÜŞMANI DEĞİLİZ”

Milletvekili Enginyurt, Tüccar ve İhraacatçıya da seslenerek, “Hiç kimsenin düşmanı değiliz. Ben buradan tüccarlara da sesleniyorum ihracatçıya da sesleniyorum. Biz sizin de düşmanınız değiliz ama bir ay önce Toprak Mahsulleri Ofisi’nden 24 liradan 20 Bin ton fındığı almak için 400 Bin ton teklif verdiniz. Şimdi ne oldu da fındığı 16 liradan 17 liradan almaya kalkıyorsunuz. Bu hak yemektir. Buna müsaade etmeyeceğiz.” Dedi.

Son olarak Cumhurbaşkanına tekrar seslenerek fındık fiyatının en az 24 TL olması gerektiğini ifade etti. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli