Bugün, 5 Ağustos 2025 Salı

ÜRETİCİYİ KÜSTÜRMEYELİM

ÜRETİCİYİ KÜSTÜRMEYELİM

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) yönetim kurulu üyesi Arslan Soydan; ?Fındık fiyatlarının bundan sonraki süreçte didişmeye devam ettiği takdirde, üretici mağdur olacak ve bahçeye bakmayı kesecektir. Eğer bahçeye üretici girmez ise ürün kalitesi v

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) yönetim kurulu üyesi Arslan Soydan; “Fındık

 fiyatlarının bundan sonraki süreçte didişmeye devam ettiği takdirde, üretici mağdur

 olacak ve bahçeye bakmayı kesecektir. Eğer bahçeye üretici girmez ise ürün kalitesi ve verimlilik düşecektir.”dedi.

Başkanı Arslan Soydan konuşmasında; “Bundan sonraki süreçte fındık fiyatı düşmeye devam ederse eğer, üretici için bir maduriyet söz konusu olacaktır. Çünkü üreticinin hak ettiği fiyatlar bu fiyatlar değildir. En azından bundan sonraki süreçte üreticiyi bahçede tutmak için, bahçelerin bakımını yapmaları için, verim ve kaliteyi artırmaları için fındık fiyatını yükselmesi gerekmektedir. Eğer üretici fındık fiyatın istikrar göremezse bahçeye girmez, bizlerde bahçede üreticiyi tutamayız. Ama biz ne olursa olsun bundan sonra dındık fiyatlarının çıkacağına inandığını” söyledi.

 

“Fiyat Artmazsa Ekonomi Zarar Görecektir”

Başkan Arslan Soydan; “Fındığın yükselmesi konusunda bütün fındık sektörü ile uğraşanların bir çaba göstermesi gerekmektedir. Eğer fındık fiyatları yükselmeyipde, üretici mağdur olursa, bölgemiz ekonomik sıkıntı yaşayacaktır. Bu yüzden hem üreticiler, hem de bu konuda önde gelenlerin fındık için çaba sarfetmesi gerekmektedir.”diye konuştu.

           Haber:Sercan YAYLA



  • Salı 31.9 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.1 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Perşembe 32.3 ° / 20.5 ° Güneşli