Bugün, 31 Ekim 2025 Cuma

ÜRETİM YENİDEN BAŞLADI

ÜRETİM YENİDEN BAŞLADI

ÜRETİM YENİDEN BAŞLADI

 

Yarkalar teslim edildi, üretim yeniden başladı.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) iş birliğiyle, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Fındık Bahçelerinde Yarka Projesi” kapsamında yarka teslimleri gerçekleştirildi.

Kırsal kalkınmanın desteklenmesi ve üretimin sürekliliğinin sağlanması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, serbest sistem yumurta tavukçuluğu yapan ancak ekonomik nedenlerle üretime ara veren işletmeler yeniden üretime kazandırıldı.

“Bahçelerden Sofralarımıza Sepet-Sepet Yumurta” sloganıyla uygulanan proje ile hem yetiştiriciler yeniden üretime dönüyor hem de tüketiciler sağlıklı, doğal yumurtalarla buluşuyor.

Toplam 5 milyon TL bütçeli %50 hibe destekli proje ile 9 işletmeye 8 bin 300 adet yarka teslim edildi. Böylece fındık bahçelerinde doğal koşullarda tavuk yetiştiriciliği yeniden canlanmaya başladı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İl Müdürü Bayram Ay, şu ifadeleri kullandı: “Bugün, projemizin en heyecan verici aşamasına geldik. Yetiştiricilerimize yarkalarını teslim ederek üretimi yeniden başlatıyoruz. Fındık bahçelerinde tavukların serbest dolaştığı bu sistem hem çevre dostu hem de ekonomik açıdan sürdürülebilir bir model sunuyor. Bu sayede hem bahçelerdeki doğal kaynaklar değerlendiriliyor hem de üreticilerimiz için yeni bir gelir kapısı açılıyor. Desteklerinden dolayı DOKAP Başkanlığımıza ve projeye emek veren tüm ekibimize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.



  • Cuma 19.2 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.7 ° / 3.7 ° false
  • Pazar 20 ° / 8.8 ° Güneşli