Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİNE BÜYÜK KATKI!

ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİNE BÜYÜK KATKI!

ÜRETİMİNİN DESTEKLENMESİNE BÜYÜK KATKI!

Arı yetiştiricilerine 1000 adet polen toplama tuzağı dağıtıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi” kapsamında arıcılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerde 100 arı yetiştiricisine toplamda 1000 adet polen toplama tuzağı dağıtıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in tarım ve hayvancılığa verdiği destek her alanda büyüyerek devam ediyor. 2 bin 667 arı işletmesine ait 573 bin 268 adet arılı kovan ile 2020 yılında ürettiği 17 bin 212 ton bal ile Türkiye’de ilk sırada yer alan Ordu’da, arı sütü, arı poleni, propolis, arı ekmeği ve balmumu gibi besleyici, koruyucu ve bağışıklık sistemini destekleyici arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi için de çalışmalar yürütülüyor.

ARI ÜRÜNLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ SAĞLANIYOR

Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Arı Ürünlerinin Çeşitlendirilmesi Projesi” kapsamında arıcılığın yoğun olarak yapıldığı ilçelerdeki 100 arı yetiştiricisine Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde toplam 1000 adet polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştirildi. Yapılan bu çalışma ile hem katma değerli arı ürünlerinin üretilmesi teşvik ediliyor hem de polen üretimi teşvik edilerek arıcıların gelirlerine ve yerel ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi daha önce yapılan arı sütü üretiminin teşvik edilmesi ve pazarlanması çalışmaları ile hali hazırdaki polen toplama tuzağı dağıtımıyla birlikte, katma değeri yüksek arı ürünleri üretiminin desteklenmesine de büyük katkı sunuyor. Haber: Sümeyye ŞAHİN

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false