Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

VALİ SONEL, DEVREDE!

VALİ SONEL, DEVREDE!

 

 

Üzerinden bir yıl geçen ve unutulan şehit evinin tamiratı için Vali Tuncay Sonel, devreye girerek 3 ayda bitirme sözü vererek şehitin baba evinin yeniden yapılacağını söyledi.

AĞIR YARALANMIŞTI

9 Temmuz 2019 günü, Hakkari'nin Şemdilli İlçesi'nde Irak sınırına yakın bir bölgede, PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucun ağır yaralanan Piyadeli Sözleşmeli Er Salih Altuntaş, 14 Temmuz'da tedavi gördüğü Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şehit olmuştu. 24 yaşındaki şehit, Kenan ve Sayma Altuntaş çiftinin 5 çocuğundan biriydi.

Memleketi Ordu'da binlerce hemşerisi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Kahraman şehidin Ordu Aybastı'da yaşayan acılı ailesinin yoksulluğu ve yoksunluğu yürekleri parçaladı.

VERİLEN SÖZLER UNUTULDU

Dönemin Valisi Seddar Yavuz, kiremitleri kırık, çatısı akan, sıvasız evin elden geçirileceğini söyleyip ‘devlet sözü' vermesine rağmen Sözleşmeli Er Salih Altuntaş'ın ölümünün üzerinden 1 yıl geçti ve ailesine verilen sözler unutuldu. Evlat acısını dindirmek için “Vatan sağ olsun” diyen aile yoksullukları ile baş başa bırakıldı.

VALİ SONEL, DEVREYE GİRDİ

Dün Sözcü Gazetesi'nin manşetine çıkan haber üzerine Ordu'nun yeni Valisi Tuncay Sonel devreye girerek "Ordu/Aybastı İlçemizdeki Şehidimiz Salih Altuntaş Evladımızın Babası Kenan Amca ile köydeki evinin tamiratı için konuşulmuştu. Konuyla ilgili Bakanlığımız ile görüşülüp yeni ev yapımı planlanmıştı. İnşallah 3 ay içerisinde de bitirilecek. Şehitlerimize rahmet ve dua ile" açıklamasını yaptı. Haber Merkezi

 



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı