Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

VATAN VE BAYRAK ÜZERİNE DUYGULAR KALEME ALINDI!

VATAN VE BAYRAK ÜZERİNE DUYGULAR KALEME ALINDI!

VATAN VE BAYRAK ÜZERİNE DUYGULAR KALEME ALINDI!

Uzaktan Eğitim Günlükleri (YARATICI YAZARLIK) e-Twinning projesi yürüten öğretmenlerden ve öğrencilerden anlamlı setkinlik.

Uzaktan Eğitim Günlükleri (YARATICI YAZARLIK) e-Twinning projesi kapsamında Çaka -Çaytepe Ortaokulu ile birlikte 9 okulun öğrencileri proje öğretmenlerinin desteğiyle Ecdada Mektup yazdılar.

“Çiçeği burnunda şehit gençlerimizin, atalarımızın, dedelerimizin emanetini koruyacağız” parolasıyla hayata geçen Uzaktan Eğitim Günlükleri (YARATICI YAZARLIK) e-Twinning projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler, vatan ve bayrak üzerine de duygularını kaleme aldılar.

Uzaktan Eğitim Günlükleri (Yaratıcı Yazarlık)  e-Twinning Projesi yürüten okullar ise şunlar: “

Çaka -Çaytepe Ortaokulu (Kenan Sayılır)

Haki Yener İlkokulu (Serpil Melikoglu)

Adalet Ortaokulu (Mesut Kocakulak)

Altınordu Ortaokulu (Sinan Sayılır)

Hamdullah Suphi Tanrıöver Ortaokulu (Yeliz Tanrıver)

Altınordu Ortaokulu (Tülin Sayılır)

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu (Yasemin Poyraz Sarı)

Şehit Mitat Eren Ortaokulu (Merve Gül Sahinkaya)

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu (Yasin Eren)

Lankaran 7 Nomreli Orta Mekteb Okulu (Arzu Malikova)

Proje kapsamında yazılan mektuplarda şu ifadeler yer aldı; “Saygıdeğer Ecdadlarımız; Siz bu ülke için canını hiçe saymış, bizim geleceğimiz için canlarını feda etmiş kahramanlarımızsınız. Sizi her daim anıyoruz.  19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramımız siz kahramanlar sayesinde oldu. Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız Sütçü İmam, Şahin Bey, Gürdesli Makbule, Satı Çırpan, Fevzi Çakmak, Yörük Ali, Hasan Tahsin, Nezahat Onbaşı ve niceleri sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır. Elinizde çok az cephane olmasına rağmen savaşı kazandınız. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden savaştınız. Bize bu güzel ülkeyi bıraktınız. Bizler yeni nesliler olarak sizlerin yolunda ilerleyeceğiz. Türkiye’miz için savaşmaya, bu güzel ülke için şehit olmaya bizde varız. Bizde sizler gibi geriye bakmadan savaşırız.  Siz bu toprakları ne zorluklarla kazandınız.  Aç, susuz yokluk içinde. Bizler bu ülkede rahat yaşıyorsak sizler sayesinde. Bunu hiçbir zaman unutmayız, unutturmayız. 19 Mayıs 1919 için şairlerimiz ne güzel şiirler yazmışlar. Öğretmenlerimiz sizleri gözleri dolarak anlatır bizlere. Bizlerde can kulağıyla dinleriz. Ecdadlarımız biz bu topraklara sahip çıkacağız. Bizlerde bir sonraki nesillere emanet edeceğiz. Bu güzel Vatanımızı. Bayrağımız göklerden hiç inmeyecek. İlelebet dalgalanacak. Biliyoruz ki üzerindeki kırmızı renk siz şehitlerimizin kanıdır. Bizler ona ölene dek sahip çıkacağız. Bize böyle güzel bir ülke bıraktığınız için çok teşekkür ediyoruz. Siz bizim kalbimizdesiniz. Şehitler asla ölmezler. Bizlere hakkınızı helal ediniz” ifadeleri yer aldı.

    Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı