Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

VATANDAŞ EK GELİR KAPISI ARIYOR

VATANDAŞ EK GELİR KAPISI ARIYOR

VATANDAŞ EK GELİR KAPISI ARIYOR

 

 

Gıdadan giyime, konuttan beyaz eşyaya zam gelmeyen alan kalmadı. Elektriği faturası, kirası derken vatandaşlar bir hayli zorlanıyor. Hal böyle olunca vatandaşlarda kendilerine ek gelir kapısı arıyor.

Emekli 3 çocuk babası 54 yaşındaki Erdoğan Güzelhan’da bunlardan sadece bir tanesi. Güzelhan, emekli maaşı yetmediği için yaklaşık 10 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını söylüyor.

 

“COVİD 19 SALGININDAN BİZLERDE NASİBİMİZİ ALDIK”

 

Boya sandığımla ne kazanırsak kardır mantığıyla çalışıyorum diyen Güzelhan, “Yaklaşık 10 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Geçtiğimiz zamanlar ile kıyas yaptığımız da işlerimiz fena değildi, fakat ülkede meydana gelen ve şehrimizde de bizi etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle bizlerde etkilenen esnaflar arasında yerimizi aldık. Bu işten tabiî ki dört dörtlük bir miktar kazanıyorduk diyemem ama son zamanlarda eski günlerimizi dahi arar hale geldik. Emekli maaşım var ama yetmediği için boya sandığımdan ne alırsak kardır diyoruz. Günlük 20-30-40-50 kazandığımız oluyor bir gün diğer günü tutmuyor. Sabah 08.00 gibi açıp akşam 17.00 gibi kaldırıyorum. Evde oturmaktansa sandığımın başında oturuyorum. Bu iş benim ek gelirim. Zaman zaman da bahçelere yevmiyeye gidiyorum” diyor. Haber: Furkan TOMAKİN



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false