Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?VATANDAŞLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATALIM?

?VATANDAŞLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİNİ YAŞATALIM?

İlçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla her ay düzenli olarak yapılan Kaymakamlar Toplantısı, Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlara bayram öncesinde gerekli yardımların yapılarak, onlara bayram sevinci yaşatılmasını istedi.  

 

“PATPATLAR SADECE YÜK TAŞIMACILIĞINDA KULLANILACAK”

Ağustos ayında hem Kurban Bayramı, hem de fındık hasadı olması sebebiyle yoğun bir araç trafiği yaşanacağını ve kazaların artabileceğini söyleyen Vali Seddar Yavuz, ”Bu bağlamda trafik denetimlerinin artırılması gerekiyor. Dün, sık sık trafik kazalarının yaşandığı, Fatsa ilçe merkezini Kumru yoluna bağlayan Yunus Emre Köprüsü kavşağında incelemelerde bulundum. Buradaki kavşak düzenlemesi ve trafik ışıkları yapımı 1 Eylül’de başlayacak. Güneş enerjisiyle çalışacak ışıklar yapılacak. Ayrıca, Ünye Devlet Hastanesi kavşağında mutlaka trafik ekipleri bulundurulup, hız kontrolleri artırılacak. Patpat denilen tarım araçları konusunda da güvenlik birimlerimize talimat verdim. Patpatlarda kesinlikle insan taşınmayacak. Sadece yük taşımacılığında kullanılacak. Trafik kazalarına bağlı ölümlerin azaltılması noktasında sizlerden daha fazla inisiyatif almanızı, gayret göstermenizi istiyorum” dedi.

 

“MEVSİMLİK TARIM IŞÇİLERİNİ ZİYARET EDİN”

Kaymakamlardan, fındık mevsimi dolayısıyla Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçileri ile diyalog kurmalarını ve onları ziyaret etmelerini isteyen Vali Seddar Yavuz, ”Fındık hasat sezonu nedeniyle ilimize gelecek olan mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda konaklamalarını sağlamak için oluşturduğumuz METİP alanlarında bu ailelerin çocuklarına yönelik eğitim, sağlık, kadınlara yönelik gebelik, kanser taraması, aşılama gibi birçok faaliyeti bir arada yürütüyoruz. Özellikle toplumla buluşmaları noktasında, iyi ilişkiler kurmak bakımından bu ailelere ziyaretlerde bulunmanızı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 

“BOĞULMA VAKALARINA DİKKAT EDELİM”

Konuşmasında boğulma vakalarına da değinen Vali Yavuz, 29 civarında boğulma vakası yaşandığını bunlardan 3 tanesinin ölümle sonuçlandığını belirtti ve Kaymakamlardan olumsuz hava koşullarında, kontrolsüz alanlarda denize girmemeleri konusunda vatandaşları uyarmalarını, ikazlarda bulunmalarını son derece önemli olduğunu kaydetti ve uyuşturucu konusunda da titiz bir çalışma yürütüldüğünü, ilçelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

 

“SOKAKTA KARŞILIĞI OLMAYAN HİÇBİR MESLEĞİ SÜRDÜREMEZSİNİZ”

“Gönülden Gönüle” Projesi kapsamında aile ziyaretlerine önem verilmesini isteyen Vali Yavuz, ”Bayramda şehit ailelerimizi ziyaret edin. Sokakta karşılığı olmayan hiçbir mesleği sürdüremezsiniz. Mülki İdare Amirliği, Aziz Milletimizin ve Devletimizin bekası bakımından fevkalade önemli bir meslek olduğunun altını çiziyorum. Vatandaşımızla, milletimizle, çalışma arkadaşlarınızla duygusal banka hesabı oluşturun, gönül köprüsünü tesis edin. Gönül kazanma, gönülden gönüle gizli bir yolu keşfetme, insanların duasını alma yolculuğuna devam edin” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri tarafından terör ve uyuşturucu ile mücadele, trafik kazalarının azaltılmasına yönelik çalışmalar, Kurban Bayramında alınacak trafik tedbirleri konularında sunum yapılarak, ilçe kaymakamlarına detaylı bilgilendirmede bulunuldu. 

Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı