Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

VEFA YARIŞMASI!

VEFA YARIŞMASI!

Ordu Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Diriliş Nesli’nin mimarı merhum şair mütefekkir Sezai Karakoç’un anısına “Doğunun 7. Oğluyum Ben” adlı karikatür ve hikâye yazma yarışması düzenliyor.

Yarışma ile ilgili bilgi veren Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, “16 Kasım 2021 tarihinde hayatını kaybeden Diriliş Nesli’nin mimarı merhum şair mütefekkir Sezai Karakoç’u öğrencilere yakından tanıtmak, eğitime çizginin düşünce ve mizaha dönüşmesi diyebileceğimiz karikatür gözüyle bakılmasını sağlamak, ortaya çıkacak bakış açılarını bir eğitim çıktısı olarak kullanmak ve gençlerin öykü yazarak yazma becerilerinin; duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin; Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla ilçemizdeki tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği “Doğunun 7. Oğluyum Ben” adlı karikatür ve hikâye yazma yarışması düzenliyoruz” dedi.

Sezai Karakoç’un “Masal” şiirinin temasından hareketle öğrencilerin hikâye ve karikatür kategorilerinde eser göndereceği yarışmanın son başvurusu 11.03.2022 Cuma günü (Bugün) sona eriyor.

Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false