Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMADA BÜYÜK ETKEN!

VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMADA BÜYÜK ETKEN!

VERİM VE KALİTEYİ ARTIRMADA BÜYÜK ETKEN!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Ziraat Odası olarak bakım ve beslenmesini üstlendikleri fındık bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Doğru zamanda, doğru teknikle ve doğru materyal kullanılarak fındık bahçelerinde yapılan bakım ve beslenmenin fındıkta önemli derece de verim ve kaliteyi artırdığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Akça, “Toprak tahlili yapılarak başladığımız bakım ve besleme çalışmalarımızın sonucu yerinde inceliyoruz. Doğru budama sonucu fındık dalının fındık ile dolu olduğunu görüyoruz” dedi.

Başkan Akça, “Bu sene fındık rekoltesinin normal seyrettiği yerlerde bile bakımı düzgün yapılan yerlerdeki fındığın verimi çok iyi olduğunu görüyoruz. Biz Altınordu Ziraat Odası olarak bunu yerinde göstermek için yapmış olduğumuz bir çalışma. 300 dönüme yakın yerimiz var. Tamamını gezeceğiz. Bu tür uygulamaların olduğu yerlerde verimin ve kalitenin arttığını hep birlikte göreceğiz. Bu verim doğru uygulamanın doğru zamanda yapıldığını gösteriyor. Doğru tekniklerle ve doğru zamanda yapılan çalışmaların verim ve kalitenin artışına ne kadar etkili olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

Haber: Sümeyye ŞAHİN

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı