Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

VERİMLİ VE KALİTELİ FINDIK İÇİN TİM’LER SAHADA!

VERİMLİ VE KALİTELİ  FINDIK İÇİN TİM’LER SAHADA!

Ordu Valiliği himayesinde fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla Ordu Valiliğinin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada" projesi kapsamında yapılan çalışmalar Gürgentepe ilçesinde devam

 

Ordu Valiliği himayesinde fındıkta verim ve kaliteyi artırmak amacıyla Ordu Valiliğinin desteği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada" projesi kapsamında yapılan çalışmalar Gürgentepe ilçesinde devam etti. 
 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen İlçe Müdürlüğü ile Gürgentepe İlçe Tarım Müdürlüğü Başkanlığı ile birlikte yürütüldü. 
Gürgentepe İlçe Tarım Müdürü Murat Kuzu “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi ilçemiz genelinde başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Gürgentepe İlçemiz Bahtiyarlar Mahallemizde Aydın Durmaz’a ait bahçede Projemize devam ettik. Amacımız fındıkta verim ve kaliteyi artırmak.” Dedi. 
Çiftçi Aydın Durmaz, “Fındıkta Örnek Uygulama Timleri Sahada Projesi için eğitim alıp sertifikamızı aldık. Bizlere bu avantajı sağlayan başta ordu Valisi Seddar Yavuz’a, Gürgentepe İlçe Tarım Müdürü Murat Kuzu’ya teşekkür ederim. Daha önce bu şekilde bir çalışma buralarda hiç görmedik. Bu şekilde çalışmalara daha fazla yer verilmesini isteriz. Bizlere daha fazla avantajı oluyor. Yıllardır bu işi yapıyoruz ama eğitimini alarak değil. Atadan Babadan gördüklerimiz ile yaptık. Her işin ince ayrıntısı olduğu gibi bu işlerinde var. Ben çok memmunum. Bizleri onure ettiler. Teşekkür ediyorum.” dedi. Haber: Dilek TİRYAKİ

 



  • Cuma 17.8 ° / 9.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı