Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

YAPILAN TEST SAYISI AÇIKLANMALI!

YAPILAN TEST SAYISI AÇIKLANMALI!

YAPILAN TEST SAYISI AÇIKLANMALI!

Veri olarak nüfusa göre yapılan test sayısının da verilmesini isteyen Ordu Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Coşkun,  yapılan test sayısının fazla olmasının daha fazla vakayı yakalayabileceğini açıkladı.

Fazla test yapılmasının daha fazla vakayı yakalayabileceğine dikkat çeken Dr. Ali Coşkun, “Bakanlığımızın bu sayıları 100 bin nüfustaki vaka sayısı olarak vermesi çok yerinde bir açıklama ama eksik. Her ildeki 100 000 nüfusa göre yapılan test sayısını da vermesi lazım. Söz Gelimi Ordu ili, Hakkari’den daha çok test yapmışsa elbette daha fazla vaka yakalayacaktır.” dedi.

TEST SAYILARINI VERİ OLARAK SUNMALI

Sağlık Bakanlığının il il yapılan test sayısını da açıklamasını isteyen Dr. Ali Coşkun, “Bunu objektif olarak değerlendirebilmemiz için 100 bin nüfusa göre il il yapılan test sayılarını da Bakanlığımız veri olarak sunmalı. Çünkü bizim Ordu Tabip Odası olarak tam kapanma istediğimiz 7 Aralık 2020’de vakalar artık haf safhadaydı, yoğun bakımlar doluydu, hastanelerde ek servisler açılmıştı, başka illere yoğun bakım sevkleri artmıştı. Yani tablo çok kötüydü ama ona rağmen Ordu Türkiye’de birinci değildi, orta sıralardaydı.” diyerek açıkladı.

TEST SAYISININ FAZLA OLMASI VAKA ORANINI YÜKSELTİR

Yapılan test sayısının fazla olmasının vaka oranını da yükselteceğine dikkat çeken Dr. Ali Coşkun, “Şimdi birinci, ama yataklar %70 dolu. Bunda bir çelişki var. O nedenle her ilde yapılan test sayıları da mutlaka verilmeli. Ancak o şekilde daha sağlıklı karar verilir. Bu durumda ya 7 Aralıktaki durumda da ordu birinciydi giderek vakalar arttı, ya da diğer illerden daha fazla sayıda daha çok test yaptığımız için oran bizde yüksek çıkıyor. Bu sayılar da açıklanmalı.” dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false