Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

YARDIMA DEVAM!

YARDIMA DEVAM!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, toplanan yardım tırlarının deprem bölgelerine hareket ettiğini söyledi.

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 52 kişilik ekip ve ekipmanın depremzedeler için yolda olduğunu ve vatandaşların desteği ile toplanan yardım tırlarının deprem bölgelerine hareket ettiğini söyledi.

Başkan Güler basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tek tesellimiz birlik ve beraberlik içerisinde başta Valiliğimiz olmak üzere güzel bir sınav verdik. Acımız, üzüntümüz büyük. Sabahleyin depremin ardından hemen duruma vaziyet ettik. Bununla ilgili hemen bir merkez kurduk. Saat 6 gibi 15 kişilik arama-kurtarma ekibimizi gönderdik. Peşinden 5 bin kişilik mobil mutfak tırımız yola çıktı. Ordu’muzun sıcaklığını ve aynı zamanda sevgisini daha önce gösterdiğimiz gibi burada da gösterdik. Destek ve hayırseverlik noktasında halkımız büyük bir başarı verdiği için de bir nebze olsun acımızı azaltmış olduk” dedi.

52 kişilik ekibin Ordu’yu en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Başkan Güler, “Bunların içerisinde 8 kamyon, 5 ekskavatör, 5 hizmet aracı, 2 pikap, 2 su tankeri ve 1 lowbet olmak üzere toplamda 23 aracımız ve mobil mutfak tırımız var. Aynı zamanda vatandaşlarımızın getirdikleri acil ihtiyaçlar da ekiplerimiz ve gönüllülerce paketlendi” bilgisini verdi.

Başkan Güler, deprem bölgesinde halen giyim, battaniye, hijyen ürünleri, çocuk bezi, mum, powerbank gibi malzemelere büyük ihtiyaç duyulduğunu da vurgulayarak Orduluları yardıma devam etmeye çağırdı. 

Haber: Müberna AVCI



  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı