Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YARINLARIN GELECEĞİ!

YARINLARIN GELECEĞİ!

YARINLARIN GELECEĞİ!

Eyüplü Şehit Sezar Aydın Ortaokulu e-Twinning Proje Ekibi, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek’i ziyaret etti.

Eyüplü Şehit Sezar Aydın Ortaokulu Müdiresi Hülya Arlağ ve e-Twinning proje ekibi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette proje ekibi tarafından okulda yürütülen üç e-Twinning projesi hakkında sunum yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekyürek: "Öğrencilerimiz bilgilerini hayata uyguladıkça, kendilerini gerçekleştirdikçe mutlu olurlar, bu durum da onların hem daha başarılı olmalarına hem de sosyal bir birey olmalarına katkı sağlar. Bugün ziyaretime gelen yarınımızın geleceği çocuklarımızdaki sevinci görünce ben de çok mutlu oldum. Bu çocuklar projede yer almaktan ve ortaya bir ürün koymaktan alacakları mutluluğu hayatları boyunca unutmayacaklardır.  Öğrencilerimizin gelişimine katkı sunma amacıyla yola çıkan ve özverili bir şekilde çalışan proje ekibindeki arkadaşlarımı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi. Ziyaret gelen öğrencilere Müdür Bekyürek tarafından kitap hediye edildi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

 Eyüplü Şehit Sezar Aydın Ortaokulu e- Twinning projeleri:Özlem ERYÜZLÜ KILIÇ ( Anasınıfı -Vitaminlerin Gücü Adına): Bu proje de amaç öğrencilerimize sağlıklı yaşamın önemini fark ettirmek,kendi sağlıklarına ilişkin sorumluluklarını geliştirmek, sağlıklı yiyecekler konusunda bilinç oluşturmaktır. Ayrıca vitaminlerin neler olduğunu, vücutta hangi organlarımıza yararları olduğunu öğretiyoruz. Çocuklar bu şekilde yaşadıkları bölgelerdeki sebze ve meyvelerin neler olduğu, vücudumuza ne gibi yararları olduğunu ve içerisinde hangi vitaminlerin bulundurduğunu öğreniyorlar.

 Lütfi PORTAKAL (İngilizce - Young Teacher Students and Learners- Genç Öğretmen ve Öğrenciler): Üst sınıfta eğitim alan öğrencilerin kendilerinden daha küçük öğrencilere yabancı dil konusunda pratik yaptırdığı ve yardım ettiği projemizde amacımız akran öğrenmesini gerçekleştirip öğrencilerimize bir çok web 2.0 araçlarını tanıtarak kullanmalarını sağlamak, farklı aktivite, etkinlikleri tasarlamalarını sağlamak, takım çalışması ruhunu ve yabancı dilde iletişim becerilerini geliştirmektir.

 Deniz Gençtoprak - Bilişim Teknolojileri Hayalimdeki devreler (circuits in my dreams):  Geleceğimiz olan gençleri teknolojik yaşamın kullanıcı kısmından alıp üretici kısmına getirmek görevimizdir. Tinkercad isimli online simulatör aracılığı ile basit arduino devreleri oluşturarak çocuklara kodlama ve devreleri sevdirip hayallerini gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Ayrıca Elektronik ve Kodlama disiplinlerinin bir araya gelmesi ile kodlamanın sadece sanal bir eğitim alanı olmamasını sağlayacağız.

Haber: Furkan TOMAKİN

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false