Fatsa’da mobil atık getirme merkezleri yaygınlaşıyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, çevreye duyarlı projelerine hız kesmeden devam ediyor.
SIFIR ATIK HEDEFİNE BÜYÜK DESTEK
Sürdürülebilir bir gelecek ve daha temiz bir çevre hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında, 6 gözlü mobil atık getirme merkezlerinin dağıtımı sürüyor.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından bugüne kadar ilçenin farklı noktalarına 12 adet mobil atık getirme merkezi yerleştirilmiş olup, dağıtım çalışmaları artarak devam etmektedir.
Vatandaşların geri dönüşüm konusunda daha bilinçli hareket etmelerini ve atıklarını kolaylıkla ayrıştırabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bu merkezler; kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atıklar ve atık piller gibi kategorilerde atık toplama imkânı sunuyor.
“BU ÇALIŞMALARIMIZ GELECEK NESİLLERE DAHA YAŞANABİLİR BİR FATSA BIRAKMAMIZA KATKI SAĞLAYACAK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, çevre projelerine büyük önem verdiklerini belirterek, “Sıfır Atık ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda kararlı adımlar atıyoruz. Bu çalışmalarımız, hem doğamızı koruyacak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Fatsa bırakmamıza katkı sağlayacak. Fatsa Belediyesi olarak, çevre dostu projelerimizi hayata geçirmeye ve sıfır atık bilincini ilçemizin her köşesinde yaygınlaştırmaya kararlılıkla devam edeceğiz.” dedi.