Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

“YENİ BİR ATILIM YAPACAĞIZ!”

“YENİ BİR ATILIM YAPACAĞIZ!”

 

 

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun: “Biz siyasette, ekonomide ve diğer konularda kapsayıcı, toplumu kucaklayıcı yeni bir yol öneriyoruz.”

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı Kani Torun, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ordu İl Başkanı Ali Safa Aydın ile birlikte basınla buluştu.

Gelecek Partisi’nin basınla buluşma kahvaltı programında; Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı, Emekli Diplomat Kani Torun, Parti Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Sağıroğlu, Parti Kurucular Kurulu Üyeleri Mehmet Kuğu ve Alptekin Hocaoğlu, Muhsin Emre Demiröz ve Gelecek Partisi Ordu İl Başkanı Ali Safa Aydın hazır bulundu. Programa Ordu Basını olarak Ordu'da 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve üyeleri, TV52 ve ORT TV katılım gerçekleştirdiler.

DEMOKRASİ SERÜVENİNE YENİ BİR ATILIM

Gelecek Partisi Dış Politika Başkanı, Emekli Diplomat Kani Torun yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi’nin Türkiye'nin demokrasi serüveninde yeni bir atılım yapmak için kurulmuş bir parti olduğunu vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

“Özellikle 2016 sonrasında demokrasi ve insan haklarında ve özgürlüklerde ortaya çıkan erozyonun gitgide artması sonucunda hukukun siyasileşmesi ve bunların neticesi olarak da ekonominin kötüleşmesi, liyakatin ve ehliyetin artık gözardı edilmesi, aile kayırmacılığının resmi devlet politikası haline gelmesi sebebiyle Türkiye'nin girdiği bu karanlık tünelden çıkabilmesinin yollarını göstermek üzere halkımızla beraber bir yola çıkmıştır. Bu yüzden bütün değerli Karadenizli hemşehrilerime Gelecek Partisi’ni anlatma ve programı, ilkeleri konusunda aydınlatmak üzere gelmiş bulunuyoruz.

“ARTIK EKONOMİ YÜRÜMÜYOR”

2016'daki öncesinde Davutoğlu'nun başbakanlıktan Saray darbesi ile uzaklaştırılması, akabinde 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsü sonrasında Türkiye iki seçenekten birini seçme durumundaydı. Bir tanesi toplumun tümünü kapsayacak, muhalefeti de yanına alacak özgürlükçü bir yolla sıkıntının aşılması. Yenikapı platformu kısa sürede kanun hükmünde kararnamelerle bu özgürlüklerin kısıtlanması sonucunda Türkiye ikinci yolu tercih etti.

Bu ikinci yolda daha çok baskı, özgürlüklerin kısıtlanması, demokrasinin erozyonu ve özellikle de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber devletin sadece kişisel bir aile şirketi haline dönmesi oldu. Bugün geldiğimiz noktada bunun sonuçlarından birisi ekonominin artık yürümemesi. Çünkü hukukun ve mülkiyet güvenliğinin olmadığı yerde ekonominin de hele de ehliyet sahibi olmayan insanların ekonomiyi yönettiği yerlerde düzelmesi beklenemez.

“ÇÖZÜM YOLU BULACAĞIZ”

Bir dönem AK Parti’de siyaset yapmış ya da bir kısmı daha önce siyaset yapmamış bir grup kurucu bir araya gelerek buna bir çözüm yolu bulmak üzere bir program hazırladı. Biz siyasette, ekonomide ve diğer konularda kapsayıcı, toplumu kucaklayıcı yeni bir yol öneriyoruz. Programınızı okuyanlar görebilirler, genel başkanımızın konuşmalarını, Parti yöneticilerinin konuşmalarını izleyenler fark edebilirler. Bu konuda zaman zaman farklı olarak açıklamaları da yapıyoruz, ekonomi sunumu yapıyoruz. Yakında bir siyaset sunumu ve etik ilkeler sunumu yapılacak. Yani biz siyasette şeffaflığı, siyasi ettiği, özgürlükleri ve insan haklarını önceleyen, en önemlisi de insan onurunu programının birinci maddesi yapan bir siyasi partiyiz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Halkımıza kendimizi anlatacağız.” Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false