YERİNDE İNCELEDİ

YERİNDE İNCELEDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) İl Başkan Yardımcıları Şenol Yılmaz, Ahmet Hamdi Mağden, Beytullah Yılmaz ve Fatih Köksal, TÜGVA'nın okullarda verdiği eğitimi yerinde incelemek üzere ziyarette bulundular.

Ziyarette TÜGVA Ordu Şube Başkanı Av.Ömer Faruk Yücedağ‘da hazır bulunarak, TÜGVA’nın çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

 

AK Parti İl Başkan Yardımcıları Şenol Yılmaz, Ahmet Hamdi Mağden, Beytullah Yılmaz ve Fatih Köksal, TÜGVA'nın okullarda verdiği eğitimi yerinde incelemek üzere ziyarette bulundu.

 

İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Şenol Yılmaz, ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, “İl Başkanımızın talimatları ile TÜGVA’nın yaz okullarını ziyarete geldik. Şunu belirtmek isteriz ki herkes bilir okullarımız, 16 Haziran itibariyle ilk ve ortaöğretimde öğrenim gören çocuklarımız karnelerini alarak öğrencilerimiz ve okullarımız yaz tatiline girmiştir, Okullarda öğrenci yok iken, Milletvekili bir kurumu kötülemek adına neden her zaman ve en iyi yaptığı işi  “yalanı” söyleyerek halkımızı yanıltmaktadır” dedi. 

 

İl Başkan Yardımcısı Şenol Yılmaz, “Her şey bu kadar açık ve net iken Sayın Milletvekilinin okullar eğitime devam ederken diye başlayan yalanının neresinde tutalım da sn. Milletvekiline cevap verelim.  Ama, saygıdeğer Ordu kamuoyuna yalancının mumunu ancak yatsıya kadar yakmasına müsaade etmek amacıyla açıklama gereği hasıl olmuştur diyerek, Sn. Milletvekilinin gündemdeki konuları açıklarken genelde yalan beyanlarda bulunduğu kamuoyunun malumudur” ifadelerine yer verdi.

 

İl Başkan Yardımcısı Şenol Yılmaz, TÜGVA‘nın yapmış olduğu uygulama ve eğitimde hiçbir hukuksuzluk ve uygunsuzluk yoktur. Gerekli izinler alınmış, TÜGVA yaz okulu için kamuoyuna duyurularını, ilanlarını yapmış, velilerimizde daha önceden bilgi ve tecrübeleri ile yavrularımızın yaz tatillerini, ilimin ve bilimin ışığında almalarını sağlayan TÜGVA’ya çocuklarını kayıt ettirmişlerdir. Hal böyle iken Milletvekilinin mal bulmuş mağrip gibi ilgili kurumu da töhmet altında bırakarak sanki zorunlu bir eğitim veriliyormuş veya hukuksuz bir eğitim veriliyormuş gibi algı oluşturmasını esefle karşılıyoruz” şeklinde konuştu. 

 

Yılmaz, “Bu okullara çocuklarını gönderen velilerimizden hangisi yavrularının takviye, temel dini bilgilerini öğrenmesine karşı çıkar ki, kaldı ki, burada temel dini öğretilerinin yanında, kitap okuma, sosyal aktivite, bilim, spor aktivitelerde öğretilmektedir. Temel değerlerimiz ile birlikte modern bilimin ışığında bir Teknofest gençliği yetişmektedir. Bu genç nesilin son dönemlerde Ülkemiz için yaptığı ortadadır. İha’lar, Siha’lar, Kızılelma, Kaan’lar, Sn. Milletvekili bunun neresinden gocunmaktadır. Türkiye’de yaz okulu için dernek, vakıf veya okullar yükümlülüklerini yerine getiren ve iznini alanlar yaz okulu adı altında faaliyet göstermektedirler, acaba kimleri öğrenci bulamama adına müracaatta bulunmamaktadırlar mı?  Yükümlülüklerini yerine getiren öğrenci velilerimizin ve öğrencilerimizin tercihi TÜGVA’nın ki mi suç olmaktadır” diye konuştu. 

 

Başkan Yardımcısı Şenol Yılmaz, “Tarih tekerrürden ibarettir diyerek, acaba Sayın Milletvekili Milli şef döneminde atalarının yaptığı gibi bir eğitim modeli mi arzulamaktadır. Daha dün bizim dedelerimizin bize anlattığı CHP zulmünü dinleyerek büyüdük, bazı camiler ahır ve meyhanelere çevrilmiş, Kur’an okumak ve okutmak yasak, büyüklerimiz köyün hâkim tepelerine gözcü yerleştirerek jandarmalar geliyor dediğinde Kur’an-ı saklıyorlar, çocukları dağıtıyorlar, evrensel çağrımız Ezan Muhammed-i okumak yasak, minarelerimizden tanrı uludur. Tanrı uludur, denildiği dönemlerimi özlemektedir. Sayın Milletvekilinin bilinçaltındaki eğitim modeli bu mudur? Acaba demekten kendimizi alamıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Haber: Dilek TİRYAKİ