Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“YEŞİLE DÜŞMANLIK HAD SAFHADA”

“YEŞİLE DÜŞMANLIK HAD SAFHADA”

 

CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, Büyükşehir Belediyesi’nin Tahıl Pazarı projesinde önceliğin rant değil tarihi dokuyu korumak olması gerektiğini söyledi.

Projelerde Beton aşkı ve yeşile düşmanlığın had safhada olduğunu hatırlatan CHP Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Şehrimizin en eski meydanlarından biri olan tahıl (pazarı) meydanının yeniden planlanması için büyükşehir belediyesi bir proje inşa ediyor. Neresinden bakarsak bakalım hayatı kolaylaştırmak yerine zora sokacak proje üretimi devam etmekte, yeşile düşmanlık beton aşkı ve esnaf düşmanlığı hat safhada. Sormak isterim ki orada bulunan esnaflarımız ne olacak, yeni projede onlara öncelik verilecek mi! Zor günler geçiren esanslarımız bu süreçte tekrar mağdur mu edilecek? Şehirlerin tarihlerine ve değerlerine sahip çıkmak gerekmektedir. Yapılan projeler rant kapısı değil tarihi dokuyu korumak üzerine oluşturulmalıdır.

Başkan Dalak, projelerin ortak akılla üretilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Ortak akılla üretilmeyen hiç bir proje tam anlamıyla gerçek amacına ulaşamaz. Öte yandan Vakıfbank karşısındaki ağaçları betonlama çalışmasının başladığını üzülerek görmekteyiz. Umarız oradaki ağaçların sonu yalı Cami avlusunda yapılan bilinçsiz peyzaj çalışmaları sonrasında kuruyan tarihi Lübnan sedirinin yaşadığı son gibi olmaz.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu