Bugün, 20 Nisan 2025 Pazar

YETKİLİ KURUM OLDU

YETKİLİ KURUM OLDU

YETKİLİ KURUM OLDU

 

Ordu Üniversitesi, kooperatifçilik eğitiminde yetkili kurum oldu.

Ordu Üniversitesi ile Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Kooperatifçilik Eğitimi Yetkilendirme Protokolü” kapsamında, Ordu Üniversitesi’ne “Eğitim Sağlayıcı Yetkilendirme Belgesi” kazandırıldı. 

Protokol, Üniversite yönetimi ve ilgili birim yetkililerinin hazır bulunduğu toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Orhan Baş tarafından imzalandı. Söz konusu protokol ile Ordu Üniversitesi, Ticaret Bakanlığı tarafından kooperatifçilik eğitimi alanında yetkilendirilen kurumlar arasında yer aldı. 

Kooperatifçilik Eğitim Yönetmeliği gereğince, kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu üyelerine kooperatifçilik eğitimi alma zorunluluğu getirildi. Bu doğrultuda, belirlenen koşulları sağlayan kamu kurumlarının, Ticaret Bakanlığı’nın denetimi sonrası “Eğitim Sağlayıcı Yetkilendirme Belgesi” alabilmelerine imkan tanındı.

Söz konusu eğitimin Ordu Üniversitesi’nde verilebilmesi için gerekli hazırlıklar, Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından tamamlandı. Böylece, kooperatifçilik faaliyeti yürüten ilgililer, Kooperatifçilik Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ni Ordu Üniversitesinden alabilir hale geldi.



  • Pazar 13.9 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 16.2 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 17.8 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı