Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YOL PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK!

YOL PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK!

 

 

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu: “2022 yılında Ordu'nun %90 yol problemi çözülecek. Şehir Hastanesi’nin temeli yıl sonuna kadar atılacak.”

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Altaş TV’de Gündem Özel’de Ordu’nun sorunlarını masaya yatırarak Şehir Hastanesi’ndeki son durumu, Ordu’nun ilçelerindeki yol problemlerini ve Fındık hakkında verdikleri mücadeleleri anlattı.

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu’nun bir türlü yapılamayan ancak ihtiyacı olan Şehir Hastanesi’ndeki son durumu açıklayarak, Proje ihalesini alan firmaya Temmuz ayının 15’ine kadar bitirilmesi talimatının verildiğini ve bunun akabinde 40 gün içinde yapım ihalesine çıkılacağını belirtti.

HASTANE PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ

Milletvekili Gündoğdu, Ordu’nun hastane problemlerini çözmek için gayret gösterdiklerini belirterek, “Bizler hep beraber orduya Ordu’ya yakışır Altınordu’ya da yakışır bir hastane için gayret gösteriyoruz. Ünye ve Fatsa’mızın Hastanesi tamam. İşte Akkuş Hastanesi bitmek üzere. Bunun yanında Kumru'da, Korgan'da, Aybastı'da ve Gürgentepe’de hastanelerimizi yaptık. Gölköy'de hastane sıkıntımız var. Onu çözeceğiz takip ediyoruz. Onun haricinde Gölköy'de bir cihaz istiyorlar, görüntüleme cihazı onu da sağlamak için girişimlerde bulunduk. Ulubey Hastanemiz biliyorsunuz, şu anda belli bir aşamaya geldi. O da bitiriliyor. Ordu Altınordu'da hastane problemimiz var.” Dedi.

ŞEHİR HASTANESİNİ ORDU’YA KAZANDIRACAĞIZ

Altınordu’da Şehir Hastanesi’nin kendi dönemlerinin içerisinde bitirilmesi için gayret sarfettiklerini belirten Milletvekili Gündoğdu, “Ne yazık ki 4-5 yıldır, biz hastanemizi şu anda şehir hastanesine dönüştürdük. Sonra şehir hastanesinden de biliyorsunuz yeri ile ilgili sıkıntı çıktı. Yok botanik parkta yok üniversitenin arazisiydi ve o esnada sürekli açıklamalarımda dedim ki; Yer neresi olursa olsun orduya acil bir hastaneye ihtiyaç var. Ora olmuş, bura olmuş bir önemi yok. Neticede şu anda Şehir Hastanesi ismi ile geçiyor ama Sağlık Bakanlığı'nın kendi yatırımı çerçevesinde yapılacak 900 yataklı hastane üniversite arazisinin hemen yanına yapılıyor. Projesi şu anda bitmek üzere Temmuz ayının 15'ine bitirilecek. Bu proje Temmuz ayının 15'ine bitirirse bir aksilik olmazsa hemen 40 gün sonra yapım ihalesine çıkılacak. 40 gün sonra da Allah'ın izniyle yapım ihalesi yapılmış olacak. Sonra da bu yılın içerisinde temel atmayı düşünüyoruz. Bunu geciktirmeden bir iki yıl içerisinde bizim dönem bitmeden Altınordu ilçemize 900 yataklı hastaneyi kazandırmayı hedefliyoruz.” Dedi.

4 İLÇEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Ordu’da yol  problemini ortandan kaldırmak için çalışmaları takip ettiklerini belirten Milletvekili Gündoğdu, “Bizim için en önemli ana arter dediğimiz yer 4 tane ilçeyi birbirine bağlayan Altınordu, Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolumuz. Bu yol Altınordu'nun nüfusunu da oluşturan ilçeleri kapsayan bir yol. O bölgede sıkıntımız vardı. Gölköy yoluyla ilgili İkmal ihalesi yaptırmamız gerekiyordu.” Dedi.

Milletvekili Gündoğdu bu yolla ilgili sıkıntıyı Cumhurbaşkanına söylediğini aktararak, “Sayın Cumhurbaşkanım, sizin daha önce söz verdiğiniz Ordu Gölköy yolunun ikmal ihalesine ihtiyacı var. Cahit Turan bakanımıza yanındaydı. Ulubey ile Sayacabaşı arasında bir ihale yapmamız lazım. Bunu yapmadığımız takdirde o bölgede sıkıntı yaşayabiliriz. Dedik. Bunun üzerine sayın bakanımıza cumhurbaşkanı talimat verdi. Neticede Cumhurbaşkanımızın talimatları neticesinde buradaki ihaleyi bizim de takibimizle Gölköy Ordu yolunun İkmal ihalesi yapıldı.” Dedi.

İLÇELERİN YOL PROBLEMLERİYLE İLGİLENİYORUZ

İlçelerdeki yol problemleri ile ilgilendiklerini de belirten Milletvekili Gündoğdu, “Şu anda orada bizim bir sıkıntımız yok. Bir tünel ile ilgili sıkıntı var. Biraz zor gibi gözüküyor ama biz yine gayret edeceğiz üzerimize düşeni yapacağız. Devamında Akkuş, Niksar, Ünye yoluyla ilgili onun neticesi ile ilgili de şu an için maliyetinin çok yüksek olduğunu o zaman da oranın sadece bir Akkuş, Ünye arasının bir şerit daha arttırılarak yolu rahatlatalım diye bir karar verildi onun peşine düşeceğiz onu takip edeceğiz. Korgan, İslamdağ yolu var. Aynı şekilde Korgan, Niksar yolu var. Kumru, Niksar yolu var. Korgan, Niksar yolunu bir başka arkadaşımız takip ediyor. Ben de Kumru, Niksar yolunu takip ediyorum ya bu iş böyledir zaten.” Dedi.

ÇAMBAŞI YOLUNU BİTİRMEK İSTİYORUM

Çambaşı Yaylası yolunu hayata geçirmek istediğini belirten Milletvekili Gündoğdu, “Çambaşı Yaylası ile ilgili hayalim olan Çambaşı, Ordu yolunu hayata geçirmek istiyorum bu dönem. Yani kendi sürem içerisinde bu yolu bitirtmek istiyorum. Bununla ilgili ilk ihalede sıkıntı vardı. Normal ihaleyi bitirttik startını verdik. İkinci bölümü ile ilgili yine aynı şekilde KİT de bir problem vardı. KİT problemini gittik rica ettik. Burası önemli, uzamasının bölgeye ve turizme zararı var dedik. Onu bitirdik ve ihalesi yapıldı. Ben o zaman Yalçın Topçu'nun yani Sayın bakanımızın fahri danışmanıydım. Fahri Danışman olduğum esnada Çambaşı’nda ki kayak merkezine 5 trilyon parayı gönderdim ve 5 trilyon da belediyelerimize destek gönderdim. Bütün belediyelerimiz destek aldı. Bir iki tanesi hariçtir. Sonra Sayın Nabi Avcı bakanımıza rica ettik 5 trilyon daha getirdik ve kayak merkezinin yapımını nihayetlendirdik.” Diyerek Çambaşı Yaylası’yla özel olarak ilgilendiğini belirtti.

ORDU’NUN YOL PROBLEMİ KALMAYACAK

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, 2022 yılında Ordu’nun %90 yol problemlerinin çözüleceğini açıkladı.

Milletvekili Gündoğdu, “Onun haricinde yollarla ilgili biz iktidara geldiğimizde Karadeniz otoyolu diye bir şey yoktu. Biz onu bitirdik AK Parti döneminde. Şimdi Boztepe tüneli Fatsa'dan gelirken şehir merkezine girmeden arkadan buraya dolaştık. Hatta çevre yolu var. Fatsa çevre yolunu Ergün Bey takip ediyor. Biz bunların hepsine hizmet götürmeye çalışacağız, çalışıyoruz, gayret gösteriyoruz. Onun için yollarla ilgili da gayret gösteriyoruz İnşallah onları bitittireceğiz. 2021 yılında hedefimiz bu pandemiden dolayı bir yıl aksayabilir. 2022 yılında Ordu'nun %90 yol problemi çözülecek.” Dedi.

 

“ÇİLESİNİ DE BİLİRİZ”

“Fındığın ne olduğunu da biliriz, çilesini de biliriz.” Diyen Milletvekili Gündoğdu, “TMO fındık aldı, biliyorsunuz. 3 yıl önce fındık aldığı zaman o zamanki Tarım bakanımız farklı bir arkadaştı. Grup toplantısında Ordu'ya gideceğim. Orada bir basın toplantısı yapacağım fındıkla ilgili. Ordu'da bölgede ciddi sıkıntı var. Toprak Mahsulleri Ofisinin aldığı fındığı satmaması lazım dedim. Bana o günkü bakan da dedi ki, satılmayacak dedi. Satmayacağız elimizde kalacak. Ben de geldim orada bir açıklama yaptım. Açıklama yaparken bu olayın hassasiyetini ortaya koyabilmek için keskin ifadeler kullanmanız lazım. TMO fındık satarsa kendimi yakarım dedim. Ben kendi şahsım için mi bir şey söylüyorum yoksa üreticiler adına mı ortaya koyuyorum kendimi. Üreticinin hakkının verilmesi için Ankara'da bu işe önem verdiğim ortaya koymak için bu lafı söyledim.” Diyerek üreticinin hakkını savunmaya çalıştıklarını belirtti.

BİZ MÜCADELEYİ VERDİK

Fındıkla ilgili olarak sürekli mücadele verdiklerinin altını çizen Milletvekili Gündoğdu, “Biz mücadele fındıkçının üreticinin hakkını sonuna kadar savunmaya çalıştık, savunmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Fındıkla ilgili 70-80 yıldır problem var. Bu problem bir türlü çözülememiş, bizim o günkü kendimizi ortaya koyup yakarım dediğimiz süreçten sonra biz daha çok fındıkla gittik kavgasını yaptık. Bir sonraki toplantıda bakan Bey değişti fındığı kesinlikle almalıyız dedik. Fındık fiyatı Ağustos ayında açıklanmadı 11nci ayda açıklandı. O gün biz 14 lira fiyat açıklamamış olsaydık. Toprak Mahsulleri Ofisi'ne fındık aldırmamış olsaydık,  geçtiğimiz yıl fındık 16 Lira olmayacaktı. Biz o mücadeleyi verdik, kavgayı verdik. Geçtiğimiz yıl 1 Ağustos'ta fındığın fiyatı açıklandı. Üretici bahçeye girmeden günlük işçiye ne vereceğini bildi ve ne kadar masraf edeceğini bildi. Ona göre hareket etti.” dedi.

FINDIĞIN DEĞERİNİ YÜKSELTTİ

TMO’yu eleştirenlere de cevap veren Milletvekili Gündoğdu, “Toprak Mahsulleri Ofisi depozito yapmış. İnsan çalıştırmış, bunu bir maliyeti var. Bunları koymuş. Fındığın da değerini yükseltebilmek için ilk önce 22 liradan sattı, sonra da 24 liradan ihaleye çıktı. Fındığın 24 Liradan satılması şu demektir: Ziraat Odaları başkanlarının hepsine teşekkür ediyorum. Atakan başkanı, Arslan Soydan başkanı bütün Ordu'daki Ziraat Odaları başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onların da gayretiyle önümüzdeki sezon İnşallah fındık 20 liranın altında olmaz.” Dedi.

“DELİKANLICA TEŞEKKÜR ET”

Üreticiyi mağdur etmeyen AK Parti Hükümetine teşekkür edilmesi gerektiğinin altını çizen Milletvekili Gündoğdu, “Toprak Mahsulleri Ofisi de devreye girer. 1 Ağustos’ta fiyatını açıklar. Çünkü Toprak Mahsulleri Ofisi bundan para kazanıyor. Sayın vekilim Sen önce hükümeti bu tutumundan dolayı üreticiyi mağdur etmeyen AK Parti iktidarına delikanlıca teşekkür et önce. AK Parti iktidarına kadar Fiskobirlik’i kimin yönettiğini biz biliyoruz. Yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi elinde Fiskobirlik oyuncak haline geldi. Biz de şuan Fiskobirlik’i düzeltmeye çalışıyoruz. Üreticinin firması olan kurum ayağa kalksın istiyoruz.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false