Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

YOLLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR

YOLLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR

YOLLAR KORUMA ALTINA ALINIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi, taş duvar ve perde duvar gibi sanat yapılarıyla yolların ömrünü uzatıyor.

 Gölköy, Gürgentepe, Çatalpınar ve Kabataş ilçelerine bağlantı sağlayan güzergahta taş duvar sanat yapısı çalışması başlatan ekipler, bir taraftan yolları koruma altına alırken, diğer taraftan da vatandaşların can güvenliğiyle ilgili önemli bir yatırıma imza atıyor.

Türkiye’nin en uzun kırsal yol ağına sahip olan Ordu’da, ulaşımla ilgili yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, yolların ömrünü uzatmak, halkın konforlu ve güvenli bir şekilde yolculuk etmesini sağlamak için yaptığı duvar imalatları ile yolları koruma altına alıyor.

VATANDAŞLARIN ELİ YÜREĞİNDEYDİ

Dik ve engebeli olan arazi şartlarının olduğu bölgelerde, özellikle yağışlı havalarda oluşabilecek toprak kaymalarının ulaşım hizmetlerini aksatmaması için yolların kenarlarına taş duvar ve betonarme duvarlar inşa ediliyor. 

DÖRT İLÇEYE BAĞLANTI SAĞLIYOR

Gölköy, Gürgentepe, Çatalpınar ve Kabataş ilçelerine bağlantı sağlayan güzergâhta taş duvar sanat yapısı çalışması başlatan Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kale gibi duvarlarla yolları koruma altına alıyor. Dört ilçenin kesiştiği noktada devam eden çalışmalar, vatandaşların da takdirini kazanıyor.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Yapılan çalışmalarla ilgili memnuniyetlerini ifade eden vatandaşlar ise; “Bu tür yolları eskiden başka illerde görürdük. Ancak şimdi kapımıza kadar geldi. Yapılan bu duvar çalışmaları hem yollarımız hem de bizim açımızdan çok önemli. Artık korkusuzca yolculuk yapabileceğiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dediler.

Haber: Sümeyye ŞAHİN

 

 



  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false
  • Pazar 17.9 ° / 9 ° false