Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

YÜKSEK FİYAT VERECEK!

YÜKSEK FİYAT VERECEK!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Bölge Milletvekillerinin Tarım ve Orman Bakanı ile yaptıkları fındık toplantısını değerlendirerek Devletin bu sene de fındığa destek vereceğini ve yüksek fiyat açıklayacağını beklediklerini açıkladı.

24 TL'NİN ALTINDA OLMAYACAK

Başkan Akça, Bölge milletvekillerinin üç talebinin olduğunu belirterek, ilk olarak fındık fiyatlarının hasattan önce açıklanması, ikincisi TMO’nun en son 24 TL’den satmış olduğu fındık fiyatının yani 24 TL'nin altında olmaması, son olarak da TMO’nun sezonun başından sonuna kadar piyasada olması gerektiği ile alakalı talepleri olduğunu ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanı’nın istekleri olumlu karşıladığını belirten Başkan Akça, “Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, gerekli hassasiyeti göstereceklerini ellerinden en yüksek taban fiyatı vererek fındık üreticisini yanında olacaklarını söyleyen bir açıklama yaptı.” Dedi.

MANİPÜLASYON YAPANLARA YAPTIRIM

Bölge Milletvekillerinin Fındık fiyatları üzerinden manipülasyon yapan firmaların Tarım ve Orman Bakanına ifşa ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Akça, “Sayın bakanın firmalarla alakalı gerek Rekabet Kurumu'ndan gerek Tarım Bakanlığı gerek Ticaret Bakanlığı bir takım yaptırımların ve cezai işlemlerin uygulanması ile alakalı talepleri oldu. İnşallah bu talepler dikkate alınarak üreticimizin üzerinden yapılan manipülasyonların bu şekilde önüne geçmek için mücadele edilir.” Dedi.

RESMİ REKOLTE VE İŞÇİLİK FİYATLARI BEKLENİYOR

Resmi rekolte çalışmalarının devam ettiğini de ifade eden Başkan Akça, resmi rekoltenin Temmuz’un 8’inde belli olacağını ifade ederek ayın 9-10’u gibi açıklama beklediklerini belirtti. Yine fındığın en önemli girdisi olan fındık toplama işçiliğinin Valilik tarafından belirlenecek fiyatlarını beklediklerini söyleyen Başkan Akça, bunların belli olmasından sonra hesaplayacakları fındık maliyet analizlerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Özel Haber: Soner ÖZDEMİR



  • Salı 19.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.6 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false