Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

YURDUN DÖRT BİR YANINDA BÜYÜK BİR COŞKU

YURDUN DÖRT BİR YANINDA BÜYÜK BİR COŞKU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kutlama mesajı yayınladı.

“Atamızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ülküsü doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor” diyen Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 97. yıldönümünü yurdun dört bir yanında büyük bir coşku içinde kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devletimiz ve milletimiz, Cumhuriyet’in sağladığı imkânları en iyi biçimde kullanarak Atamızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma ülküsü doğrultusunda kararlılıkla ilerlemektedir.”

Başkan Tepe, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine armağan ettiği en önemli hediye hiç şüphesiz, “en büyük eserimdir” dediği cumhuriyet idaresidir. Tam bağımsızlık ve millet egemenliğine dayanan cumhuriyetin temel hedefi; Türk milletini, tüm yapı ve organlarıyla modern bir yönetime, hak ettiği çağdaş yaşam seviyesine kavuşturmaktır. Bir kalkınma ve modernleşme projesi olan cumhuriyetin ilan edilmesi ve ardından gerçekleştirilen devrimlerle milletimiz çağdaş uygarlık yolunda önemli ilerlemeler kaydetmiştir. Bu sayede; eğitimden sağlığa, sanayiden altyapıya, siyasetten ekonomiye tüm alanlarda önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Siyasal, sosyal ve ekonomik alanlarda gerçekleşen değişimlerle Türkiye ve aziz Türk milleti, bölgesinde ve dünyada saygın bir konuma gelmiştir” dedi.

Samsun’da kıvılcımlanıp İzmir’de nihayete eren destansı Kurtuluş mücadelemiz sonrası şehit ve gazilerimizin kanı ile sulanmış Anadolu topraklarında cumhuriyet ilan edilmiştir diyen Başkan Tepe, “Atamızın cumhurbaşkanı seçildikten sonra TBMM’de ifade ettiği “Daima milletin sevgi ve güvenine dayanarak hep birlikte ileri gideceğiz. Türkiye Cumhuriyeti mesut, muvaffak ve muzaffer olacaktır!” mesajı, esasen biz yöneticilere yüklediği önemli bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilincinde olarak milletimizin sarsılmaz inancı, devletine bağlılığı, birlik ve beraberliğiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız!” ifadelerine yer verdi.

Başkan Tepe, “Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Ülkemizin kalkınmasını ve modernleşmesini, köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak dünya milletler ailesinin saygın bir üyesi haline gelmesini sağlayan cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıldönümünü bir kez daha kutluyorum” diye konuştu. Haber Merkezi

 

 



  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.6 ° / 11.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu