YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül'de okulların eğitim öğretime nasıl başlayacaklarını açıkladı.

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 21 Eylül’de yüz yüze eğitim öğretime okul öncesi öğrencileri ve birinci sınıf öğrencilerinin velilerin rızası doğrultusunda başlayacağını ifade etti.

OKUL ÖNCESİ VE BİRİNCİ SINIFLAR BAŞLAYACAK

21 Eylül’de yüz yüze eğitim öğretim okul öncesi ve birinci sınıf öğrenciler için başlayacağını açıklayan Bakan Selçuk, İlk uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün okul olacağını ve 3 haftanın sonunda diğer kademeler ile sınıflarda yüz yüze eğitim- öğretime başlama konusunun yeniden değerlendirileceğini ifade etti.

DEVAMSIZ SAYILMAYACAK

Yüz yüze eğitimin velinin isteğine bağlı olacağını açıklayan Bakan Selçuk, “Veli isterse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeyecek. Öğrenci, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacak.” Dedi.

SINIFLAR GRUPLARA AYRILARAK AZALTILACAK

Sınıf mevcudunun yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacağını da sözlerine ekleyen Bakan Selçuk, çocukların okulda kalış sürelerinin kısaltılacağını ve eğitimin, yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitim yolu ile devam edebileceğini açıkladı.

UZAKTAN EĞİTİM SEVDİRİLECEK

Birinci sınıf öğrencilerin seyreltilmiş sınıflarda sosyal mesafeli temassız oyunlar oynayacağını ve bu süreci öğretmenlerin omuzlayacağını da açıklayan Bakan Selçuk, 1.Sınıf öğrencilerine EBA’da uzaktan eğitimi sevdirebilmek için oyun tabanlı dijital içeriklerin de hazırlandığını duyurdu. Haber Merkezi