Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ZABITADAN BÜYÜK MÜCADELE

ZABITADAN BÜYÜK MÜCADELE

 

 

Vatandaşların huzuru, sağlığı ve kamu düzeni için görevlerini sıkı bir şekilde sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı verilen mücadelede de çalışmalarına devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında, Büyükşehir Zabıta ekipleri, kendi sorumluluk sahası içerisindeki marketler ve genelgeye göre kapalı olması gereken iş yerlerinde denetimler gerçekleştirdi.

 

GENELGE KAPSAMINDA İŞ YERLERİ DENETLENDİ

Yapılan denetimler kapsamında marketlerin genelge çerçevesinde en fazla müşteri sayısına, market içerisinde müşteri sayısının fazlalaşmaması için giriş çıkışların kontrolü, market içerisinde bulunan müşterilerin birbirlerine en az bir metrede mesafe de olması ve diğer kuralların market personeli tarafından müşterilere hatırlatılması belirtildi. Ayrıca Büyükşehir Zabıta ekipleri, marketlerde hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı ve ürünlerin fiyatı ile ilgili etiket denetimleri gerçekleştirdi.

 

GEÇİCİ OLARAK KAPATILAN İŞYERLERİ KONTROL EDİLDİ

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede şehir genelindeki çalışmalarına 7 gün 24 saat devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların sağlığı için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 19 ilçede gerçekleştirilen denetimlerde marketler ve eczaneler başta olmak üzere geçici süre ile kapatılması gereken lokanta, cafe, bar, eğlence ve diğer iş yerlerinin denetimi gerçekleştirildi.

 

“153 ,175 ve 189 NOLU HATTI ARAYARAK ŞİKAYET EDİNİZ”

Ordu’da gece-gündüz denetimlere sıkı bir şekilde devam ettiklerini belirten Ordu Byükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Cevdet Çağlar, “  6502 sayılı tüketici kanunu ve 30521 sayılı yönetmelik gereği ekiplerimiz denetimlerine aralıksız devam ediyor. Tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19)’dan dolayı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için bizlere bildirilen tüm denetimleri eksiksiz yerine getiriyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bu denetimlere ara vermeden devam edeceğiz. Yapılan denetimler de kurallara uyan tüm esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız gördükleri bir olumsuzluğu 153 Zabıta hattı başta olmak üzere 175 Ticaret Bakanlığı Tüketici Danışma Hattına yada Alo 189 vimer ( Vergi İletişim Merkezi) hattını arayarak bildirebilirler” şeklinde konuştu. Haber: Dilek TİRYAKi

 



  • Perşembe 17.3 ° / 7.4 ° Güneşli
  • Cuma 15.4 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.3 ° / 9.1 ° false