Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

ZAMANDAN VE EKONOMİDEN TASARRUF!

ZAMANDAN VE EKONOMİDEN TASARRUF!

Tohum desteğinden yararlanan ve makine parkından yararlanarak ekim yapan çiftçiler, hasadını da tarım makineleri ile yapmaya başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘kendi kendine yeten şehir’ sloganıyla atıl tarım arazilerini tarıma kazandırmak, kırsal kesimdeki üreticilerin gelir kaynaklarını arttırmasını sağlamak, ürün çeşitliliğini desteklemek ve birim alandan daha fazla gelir edilmesi amacıyla başlattığı tarım yatırımları kapsamında oluşturulan Tarım Makineleri Parkından üreticiler faydalanmaya devam ediyor.

Çamaş ilçesinde fındık dışında yem üretimi yapan çiftçiler, Ordu Büyükşehir Belediyesinin makine parkından yararlandı. Sonbahar döneminde Ordu Büyükşehir Belediyesinin makineli tohum dikimi imkânından yararlanarak yem bitkisi ekimi yapan çiftçiler, bu ürünleri hasat etmeye başladı. 

Kim sürecinde tarım makineleri ve tohum desteğinin kendilerini çok rahatlattığını belirten Çamaş Edirli Mahallesinde Mehmet Çamaş ve Emre Çamaş ile Söken Mahallesinden Vedat Çamaş hasat sezonunu da Büyükşehir Belediyesinin makine ekipmanları ile kolaylıkla yaptıklarını söylediler. 

Tarım makineleri sayesinde insan gücünü en aza indirerek hem ekonomik hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sağladıklarını dile getiren çiftçiler, tarım makineleri ve tohum desteği dolayısıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

Haber: Furkan TOMAKİN



  • Cuma 17.7 ° / 7.9 ° false
  • Cumartesi 19.3 ° / 10.3 ° false
  • Pazar 18 ° / 8.8 ° false