Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


1967

1967


 

 

Bakın 1967’ye, saf, tertemiz ayaklar, halis hane futbolcu grubu, ithali az takım ruhu.

Seyirci patlaması, analar bacılar, sporu seven futbolcusunu seven ordu. "Her Şey Ordu Spor için" diye başlayan adımlar.

 

Orduspor’u seven idareci başkanlar, işimiz Ordu, Orduspor deyip bizlerin bu camiada olmamızı sağlayan kişiler, eski binalarda, sobalı yerlerde, kırık dökük tahtalı zeminler, yün yıkanınca bin ton olan malzemeler, ağır toplar, çivili kramponlar.

 

Çamur çorak sahalar, antreman yapılan zımpara zeminlerdeki futbolcuların kalitesi.

Büyük sporcuların olduğu takımda  sülalem ile ve sonrada idareci olarak bu muhteşem günleri  yaşadım bu camia içinde 30 yıl kalabilmiş, UEFA görmüş futbolcular, Orduspor.

Ben o kuruluşu yaşadım şükür.

 

Orduspor’a başkan idareci olan kişileri, akrabamları gördüm. Orduspor gerçeği ve kültürü çok farklı, bugün 52 Orduspor’un başındaki sayın Bodur, Köksal ve idareciler  bunu iyi bilirler.

Aynı tadı verebilmeli Ordu’ya 3. Lig’de 52 Orduspor F.K. yoksa tad olmazsa sevgi olmaz..

İnsanlar falancının takımı imajını değil Ordu’nun takımı olarak görmeli, sayın Bodur maddi manevi Orduspor’a çok şey vermiş biri.

 

Ordululardan kurulu muhteşem Orduspor’dan dörtte üçü yabancı transferlerden oluşan günlerde Ordu’da spor.

 

Sporcuları değerli idi, bendim hepsi, forma ve arma ise çok başka yerde idi.

Kaptan Yener’i, Fikret’i, Üstün’ü, Salih’in ellerinde nice kupalar kazandı mor beyaz.

İbrahim Köksal’dan, Sebehattin Köksal’dan, Coşkun Köksal’dan, Mustafa Poyraz’dan, Hakkı Yılmaz’dan, Mustafa Çebi’den, Ergin Karlıbel’den, Şükrü Bodur’dan, Hüseyin Olgun Akın’dan, Fikret Ayabakan’ından, Üstün  Güven Türközer’inden, Salih Aydoğa’ndan, Erol Aydoğdu’dan, Rado Dursun’undan, Aydın Yıldırım’ından, Arif,Turgay Güney’inden, Kemal Yıldırım’ından, Uğur Şerement’inden, Mahmut Kılıç’ından, Turgay  Poyraz’ından, Şükrü Bekiroğlu’ndan, Dursun Altaş’ından, Öner Piroğlu’ndan, Selim Şener’inden, Yücel Uyar’ından, Sinan Bayraktar’ından, Fevzi Tokat’ından, Turgut Özel’inden, Aykut Canik’inden, Turkut Kır, Ömer Kılıç, Hüseyin Sarı, Ali Şahin’inden, Hüsnü Karakoyun’undan, Muzaffer Demir’inden, Kuduruk Salih’inden, Uygur’undan, Muhsin Kılıç’ından, Ecevit’inden, Gündüz Kılıç’ından, Ferhat Kurd’undan, Çüneytlerinden, Metin Akçevre’sinden, Gürhan Bacınoğlu’ndan, Aykut Canik’inden, Ergin Döner’inden, Oğuz Aksu’sundan, Serkan Karadeniz’inden, Mustafa Döngez’inden, Atilla Yücel’inden, Kemal Köse’sinden, Bora Çabi’sinden, Süleyman Kontaş’ından, Ayvaz ağbiden, Edip Bacınoğlu’ndan, Orhan hocamdan, İsmail, İhsan ağbilerden Höllük Mehmet’ten, Ecevit’inden, o günkü 1967’de bunlar gökyüzündeki yıldızları idi, ay gibi parlayan ORDUSPOR’un etrafında yananlar.

Bugün altyapısı olmayan bir Ordu şehri vede sadece Altınordu’da, Demirspor’da, Fene,r Galata’da  konumlanmış altyapı, ilçe takımlarını saymıyorum..

 

Biz 1967’yi arıyoruz, mekanını yapıyoruz, otobüsünü giydiriyoruz da, o muhteşem insanları futbolcuların benzerlerini nasıl halledeceğiz, bende öğrene bilir miyim?

Altyapısı olmayan bir spor aleminde.