Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Mustafa KÖKSAL


1967

1967


Ali Ataoğlu, İbrahim Köksal, Orhan Şeref Apak...

1967 Ocak,Ordu Gücü, İdman Yurdu,Yolaç,19 Eylül’ün alkışlar ile tek forma için kulüplerini kapadığı tarih.

1967 Ordu’da ilk profosyonel ligde takım olma, kendi oyuncuları ile lige adım atma onurunda ki futbol takımı "ORDUSPOR."

Nice büyük oyuncuların,Tamer Güney, Altan, İsfendiyar, Lefter, Ahmet, Güven, Nano gibi bir çok güzel insanın bu ilde ter akıttığı yıllar 1967...

Üstün’ü, Erol’u, Rados’u,Orhan’ı, Bacınoğlu’su, İsmail’i, İhsan’ı, Yener’i, Arif’i,Turgay’ı,Şükrü’sü,Yücel’i, Şenol’u.. , Ugur’u, K.Turgay’ı, K.Turgut’u, Aykut’u, Salihi,K.Salih’i, Ergin’i, Mahmut’u, Bora’sı, Şenol’u, Özcan’ı, Fevzi’si, K.Yıldırım’ı, K. Cüneyt’i, Fatih’i, Gürhan’ı, Kemal Köse’si, Nadir’i, Metin’i, Hüsnü’sü, Mustafa’sı, Oğuz’u, Ömer’i, Muzaffer’i, Cüneytleri , K.Yıldırım’ı, bünyesinde yetiştiren 1967’ nin efsanesi ORDUSPOR.

Bugün bu takımı bu hale getiren un ufak edenler, başkanım diye ortalıkta takım giyip gezenler, hala gülebilenler siz şimdi o yerlerde can çekişen bu takımın taraftarların ve onların ettiği beddua  ile kahru perişan olursunuz, oluyorsunuz da, ama bu kulübe efsane olmuş başkanlar, ölmüşüne duamız,yaşayan efsanelere alkışımız her daim olacak. Ama inanın o büyük başkanların ruhu bir nebzede olsa 1967 Orduspor takımı ile eğer başlar ise Orduspor 67’de belki o günler gibi olmasa da her maç binlerce seveni ile oynayacağı maçlar, sesler ile huzur bulur diyoruz.Evet futbol Ordu ilinde var şükür, ama Ordu ve futbolsa orda sadece 1967 var.. Öylede hep olacak.

Diğer takımlar bizim,3. ligdekiler de BAL’dakilerde amatörlerde.. Ama renk ve duygu ne derseniz Ordu insanına tek ses olur..1967.