Bugün, 13 Şubat 2026 Cuma

Mustafa KÖKSAL


3. LİG’DE TAKIMIN VARSA

3. LİG’DE TAKIMIN VARSA


Ve bu takıma talip olmuşlar içinde sporun içinde olmamış  kişi varsa, sende bundan spor adına maddi yada manevi samimiyet içinde destek bekliyorsan ve olmuyorsa kırılıyorsun. Bu sanki şu gibi geliyor bana, bir çocuğun, yada bir bebeğin ölümünü görmektense evreni terk eder gibi olmak, aslında konuda tam bu, sporun içinde sohbetinde olmuşların, işin mutfağındaki teri bilmeyenlerin, bilenlere akıl vermesi  gibi, yada ne hikmetse felaket senaryosunu yazan senaristi oluyor bu spor cahilleri  kulübün her basamağında.

Aslında içinde olmalı insan, masasında, çiminde, o zaman anlaşılır sporcu ne, hoca ne, idareci ne. Bu durum spor insanının içini acıtan en kötü resim, futbolu bilmeyenin akıl vermesi… İnsan ruhunu inciten en acı şey bu spor fakirlerinin bilene amir olması. Ki kulüp başkanı idareden, teknik adam spor aleminden sorumlu değilse sonuç hüsran.

İnsanlar ruhundan sevdikleri takımın iyi olmasını ister, bugün Ordu’da 3. Lig’deki takımlarda yaşananlar gibi  kötü senaryo yazanlar gibi varlıkları görmeden. O kendini teknik adam sanmışlar kulübün iyi olduğunda da kötü sezonu yaşattığında da tek sorumludur. Onlar sayesinde o takımın gecesi ne kadar karanlıksa, bu işi bilen görev verilmeyen yıldızlar o karanlıkta yine parlaktır.

Bu sezon öldü, bu sezon onca para emek gitti, suçlu hocalar öyle mi, sporundan sorumlu insanlar, idareciler değil he mi? Sonuç sayenizde ne kadar kötü karanlık olsa da, dışladığınız yıldızlar, spor insanları o kadarda parlaktır.

Derdin ne kadar büyükse, Allah sana o kadar yakındır bilesin. İki yüzlü fesatı  Allah da sevmez. Ayak kaydıran kalplere de ışık açmaz. Bundan sonra yeni adım sporu bilenle olur, alt yapınla, öz kaynak sporcunla olur. Bugünkü adına idareci denilenlerin korktuğu şeyde bu, yeni adımlar ile çiğnenmek. Adam her şeyi anlıyor, sporu, siyaseti ticareti vay ki vay.

Bu tipler hastalık derecesinde EGO içeren varlıklar. Her şeyi bilir mi adam,hastalık içinde bu tipler. Sporu seversin, idareci olmak istersin de, seversin de, sen bu alemin kramponunu mu taşıdın da spor adına masada ahkam kesersin.

İşin idarecilik ise idari maddi işi kolla. Ben bu  insanları buralarda görünce acı çekiyorum. Bunlar hatalarında bile kendi ile yüzleşmekten korkan tipler.

Yalan öyle işlemiş ki yüreklerine, doğruyu konuşmak gerekirse diye de bunların dilinde bir kavram var, ne ise o! Zaten bunları tanımanın en iyi zamanı onların bu spor camialarından temizlenebildiği andır. Şu anda aklı başında davranmak zamanı 3. Lig’deki bu takımlar için. Sonradan aklının başına gelmesi koca sezon kayıp edilince çıkıyorsa.

Sporun cahili tehlike saçar corona gibi. Gül dikende biter, diken asla gül olmaz, bu spordan gelmemişlerden de spor adamı olmaz. Vız vız eden her sineğin BAL’ı olur mu? Futbolda bu spor insanı bilir doğru ne yanlış ne, idareci idare eden olsun, o yüzden aldığın bu insanlar futbol adına cahilse ne idareci olsun ne gül.

Kaç kurtul onlardan, koklama. Ben 3. Lig takımlarımıza çok üzüldüm, çünkü onlar bu il için kıymetli kulüpler..

Kulüp spor adamı ile yönetilir, parası olan iş adamı ile değil. Onlar ticari kısmında olacak, spor insanı kulüp içinde.

KOCA TAKIMI

Ve 52 Orduspor takımı belkide bu ülkede 10 başkandan birine sahip, ama Adıyaman 1954 ve onun başkanı Cevher Hanım ile As Başkan Sait Bey’in harika spor adamı gibi yönetimleri ile şampiyon ettikleri takım Adıyaman 1954 kadar ses çıkarmadılar. Çok idareciye gerek yok, 5 kişi olsun ama bir Sait olsunki bu takım çıksın. İki isim varki bu insanların  bir çok kişide eli var, bu Orduspor’a emek verdiler, başkanlık ikinci adamlık yaptılar, bugün 20 - 30 kişi ile ne bu takım çıktı, ne playof oynuyor. Koca sezon boş onca insan yüzünden yerinde. Giresun ve Adanademir’i tebrik ederim, iyi yönetim iyi idare sonuç süper lig, bu benim adamım bu benim dediğim ile olmuyor, olmadıda, istediğim hocaları getiririm, duygusala bağlarım, yok böyle değil.

Bu takım kocaman Orduspor, gelip  idareci  ettiklerin elinde, bu sezonda bu takım pamuk ipliği oldu, lütfen takım olmadan önce, o takımın alt yapısını sağlam yapıcan, nefesi güçlü kılacan, ki üstekiler sağlam otursunlar yüreklerde, sonra oyuncu seçimleri berbat bu sezon bir iki tane bulunmuş hakkını yemeyelim. Ama bu 52 Orduspor, bir kinin, nefretin ortasında olmamalı bu ilin takımı olmalı.

Bunuda yapacak olan insan Şükrü Bey.

O yüreğini açıp bu ilin sporunu bu ile verecek kadroları kuracak. Bu ilin alt yapısını bırakın kuralım bu işin içinde bilen olarak dedim ki kurayım size, ama üst yapı üst yapı diyenler bir Adıyamanlı Cevher Hanım, bir Sait olsa bakın bu rengi mor beyaz olanın poposu nerelere sığmazda, tutun adam gibi şu Bodur’un elini de,  tekrar  biz olalım.