Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mustafa KÖKSAL


52 ORDUSPOR VE ALT YAPI

Kaç günlerdir efsane Ordusporlu Turkay Güney, idareciler Olgun Alp, Yakup Kırca, Dr. Fatih Bostan ile ve gençlik gelişim sorumlusu efsane kaptan Fikret Ayabakan ile 52 Orduspor alt yapısının Gelişim Ligi için müracatı ve 4 kategoride olması için koşturuyoruz idare olarak.


 Kaç günlerdir efsane Ordusporlu Turkay Güney, idareciler Olgun Alp, Yakup Kırca, Dr. Fatih Bostan ile ve gençlik gelişim sorumlusu efsane kaptan Fikret Ayabakan ile 52 Orduspor alt yapısının Gelişim Ligi için müracatı ve 4 kategoride olması için koşturuyoruz idare olarak.

 Ama bu seçmeler ile, sporcuları toplama ile olacak iş değil. Ordu’da spor olarak merkezin profosyonel gerçeği 52 Orduspor F. Kulübü’nün yapacağı tek adım, madden destek olup Ordu’daki altyapı takımlarından bu ligde oynamış, bilen yetenekli , yarının 52 Orduspor’unu dizayn edecek sporculardan bu sezon bir takım kurabilmek.

 Bunun için hayatımı verdiğim bu yolda ,Gençlik Spor Müdürümüzü ziyarette görüşür iken, kaptan Fikret Ayabakan’ın cümlesi bana Altınordu altyapı gerçeğini, kuranları, çalışan teknik adamları bir kez daha ayakta alkışlattı.

Sayın Ayabakan ustamız der ki, altyapı kurulacak ise, birinci vazimesiz,"tesis, yer, taşıt, sonra sporcu kaliteli ve o çocukları paldır küldür sahaya sürmek sonrada terli eve yollamak değil, çayı çorbası hazır tuşu hazır bir ortamı sağlamak..

 Bunun için Altınordu’da bunu yapan başkanlara minnet borcu var velilerin böyle güzel ortamda oldukları için o veliler onur duymalı.

Bakın Gençlik geliştirmeye girersin, oynarsın da ortamın yoksa o çocukları nasıl sporcu yapabilirsin. Bence Ordu’nun her takımı, 1967 Orduspor dahil 52 Orduspor F.K’nin geleceği için Ordu’nun yapılacak altyapı temelinde 2 yada 3 sporcu ile desteklediği sağlam bir yapıda emekleri olmalı.

Yok seçme yaparız, onlar ile oynarız demek 52 Fk için rezaletin ilk senaryosu olur. Benim için bu mabedin oluşmasındaki ilk harçta, Altınordu’dan, Demirspor’dan, Galata’dan, Fener’den, Beşiktaş’tan, 1967 Orduspor’dan, Dolunay’dan, ilçelerden karma bir yetenekler ordusunun ilk sezonda görücüye çıkması.

Turgay ağbim, Fikret ağbimin önceliği ise; "yer, saha, malzeme, araba vede bunun için kimsenin adamı torpili olmayacak bu ligi bilen teknik adamlar."

 Ben bu kulübün bir listedeki ismi olarak yardımcı olmak isterim de, öyle olmuyor, tesis , oynanacak saha olur da 4 takım her takım 20 oyuncu, 4 teknik adamla da olmuyor, bir de bunun spor okulu var işte asıl fabrika orası ve onuda bilecek yapacak en az 3 hoca lazım. Başlarında sorumlu lazım.

 Bugün Ordu bu gençlerin geleceği için 52 Orduspor’u gençlik gelişim içine zorlamalı aileler için.. Ben özel kulüpler haricinde Altınordu, Demirspor gibi bir kaç kulüp iyi ki var diyorum..

 Ama oluşumları bu ilde olunca olmuyor. Fikret ustamın dediği gibi, tesis , mekan , ortam,  taşıt vede emeğin karşılığı...

Her kes birbirine sırtını dönmesin çocuklarımız için 52 Orduspor’a Gençlik Gelişim Ligin’de destek olsun, 3 sporcu, 2 sporcu vede 52 Orduspor’da bu kulüplere madden destek olmalı.

Yapıyı kurana kadar. Öncelik seçme değil, yapınn sağlıklı kurulması. Bizde her gün bir şey öğreniyoruz. Ama öncelik birlik olunursa gençler bu ilde yeşerir gelişir...

 Hayırlısı.