Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hüsnü YÜCEL


ANILAR DÜNDE KALDI

ANILAR DÜNDE KALDI


 

Geriye döndüğüm zaman aşağı yukarı 40 yıldır yazıyorum. Eğer bir şeyi çok seviyorsanız o sevdiğiniz işi bu kadar uzun süre sürdürebilirsiniz.

Kültür ve Turizm müdürümüz sayın Uğur Toparlak ile şehir kütüphanesini gezerken beni yerel gazetelerin olduğu arşiv bölümüne götürdü. Çeşitli gazetelerde binlerce makale yazmışım. Profesyonel bir yazar değilim. Bunu iddia edersem bu işin emekçilerine haksızlık yapmış olurum. Ama bir türlü yazmışım işte. Çok duygulandım arşivi incelerken. Neler yazmamışım ki? Allah ömür verir canım sağ olursa bu yazılarımdan kitap denemesi yapmak istiyorum. Yerel bazda yazdığınız için yazmak da öyle kolay değil. Yerel sorunları yazarken darılan ve küsen de çok oluyor. Ama ben biraz deli yürek yazarım. Doğru bildiğimi yazarım.

 Konu kitap denemesine gelmiş iken sizlere şu anda baskıda olan ve hafta içinde elime geçecek olan “DÜN ANILARDA KALDI” kitabımdan  biraz bahsetmek istiyorum. Yazmak için çok okumak lazım. Okumayı da çok seviyorum. Bu kadar yazıp çizmemden dolayı olacak galiba, ailem beni anılarımı yazmama çok teşvik etti. Ben de bir sabah aldım kalemi elime ve yazmaya başladım. İlk başta niyetim el yazması ile ajanda şeklinde onlara bir anı bırakmaktı. Ama yazma ilerledikçe niyet değişmeye başladı. Yazdığımı bahsettiğim dostların da teşviki ile anılarımı kitaba dönüştürme hevesi ağırlık bastı. Şair ve yazar arkadaşım Gökhan Akçiçek Beyin editör desdeği ile anılarımı kitap haline getirmek üzere yeni bir yola koyulduk. Kitabımın ismi” ANILAR DÜNDE KALDI” . Hafta sonu imza günü ile dostlarım ile buluşmayı tasarlıyorum.  Benim kitabım sadece amatör bir deneme. Ama yazdıkdan sonra benim de hoşuma gitmedi değil. İyi ki denemişim diye düşünüyorum.

Ben yapı olarak çabuk karar veren bir insanım. Bir şeye karar verirken önce dostlarım ile düşüncemi paylaşır, dinlerim ve bir gece uyur sabah kalkar kararımı verir ve kararımı uygularım. Mıymıntı  insanları hiç sevmem. Kararlı olacaksın ve kararın doğrultusunda yola çıktı isen yola devam. Anılar kitabımı biraz da gençlere örnek olsun diye yazdım. Hayat hikayemin, yani yaşadıklarımın  böyle bir kitabı yazmaya değer olduğuna siz de hak vereceksiniz. Anılar kitabımda yazdıklarımın büyük bölümünü en yakın akrabalarım bile ilk defa okuyacaklar.

Benim gençliğimin ve üniversite hayatımın bir bölümü yurt dışında geçti. Aynı anda hem İstanbul’da, hem de Almanya’da okuyan genç birinin yaşantısını okuyacaksınız. İstanbul’da üniversitede okurken kurşunlara hedef olan birinin serüvenini okuyacaksınız. Ağır yaralanıp hastane morguna kaldırılıp daha sonra tekrar hayata döndürülen birinin hayat hikayesini okuyacaksınız. Bütün bu hayat ile yaşam mücadelesinden yılmayan Türkiye ve Almanya arasında git geller ile hedefine ulaşan birinin anılarını okuyacaksınız. Tabi ki devamını kitabımda bulacaksınız.

Desteğinizi ve dualarınızı bekliyorum . Haftada bir gün  yine  bu köşedeyim.

Teşekkürler HÜRSES.