Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hüsnü YÜCEL


ZAMAN SU GİBİ AKIYOR   

ZAMAN SU GİBİ AKIYOR   


 

Büyükşehir olunca çok sevinenlerden biriyim. İdris Şahin’in İç İşleri Bakanı olması en çok Ordu’ya yaradı desem hakkını teslim etmiş olurum. İdris Şahin’i seversiniz , sevmezsiniz konumuz hiç o değil. Ama Havaalanı, çevreyolu ve Büyükşehir olmamızda en fazla emeği geçen siyasetçi o dur. Ordu’nun nüfusu onun bakanlık döneminde bizi büyükşehir statüsüne kavuşturdu. O yükseliş dönemlerinde çok yazılar yazdım. Yatırımların havada ucuştuğu ve siyaseten Ankara’da en güçlü olduğumuz dönemi heba etmeyelim ve Ordu’muza vizyon projeler kazandıralım dedim.

Aslında ilk başlarda her şey çok iyi gitti. Örnek mi? İşte havaalanı projesi. Ordu siyaseti, Ordu basını, sivil toplum örgütleri hep bir araya gelerek aynı frekansları seslendirdik, dik durduk, bir olduk ve Ordu kazandı. Daha sonra siyasi zemin patinaj yapmaya başladı. Siyasi kaygılar ve benlik duyguları öne çıkmaya başlayınca, kaybeden Ordu oldu. En son dönemde Ordu şehir hastanesinin Ordu’ya kazandırılması geleceğe olan beklentimizi tam  güçlendirmeye başladı derken bütün dünyayı sarsan korona illeti sadece ülkemizi değil global ekonomiyi de alt üst etmeye başladı.

Aslında Büyükşehir olmanın daha büyük beklentileri vardı. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. Trabzon ve Samsun büyükşehir olmanın nimetlerinden bizden daha çok istifade etti. Ben yazdığım yazılarda genellikle yerel sorunlara değinmeye çalışıyorum. Basında ve sosyal medyada proje önerileri sunuyorum. Mesela Ordu artık metro ulaşımına bir taraftan başlamalı diyorum. Bir grup hemen ayağa kalkıyor. Mesela benim şu anda en öncelikli proje önerim Durugöl mahallesi ile Cumhuriyet mahallesi birbirine  bağlayacak Yeni Melet Projesidir. Bu proje sadece araç trafiği için değil, bisiklet ve yürüyüş yolları içinde düşünülen alternatif bir projedir. Bu proje DSİ ile büyükşehir belediyesinin ortaklaşa organize edebileceği ve belediyeden tek kuruş çıkmadan yapılabilecek bir projedir. Bu projeyi de sık sık dile getiriyorum. Yine malum gruplar ayağa kalkıyorlar. Olmaz olmaz. Neden olmasın? Trabzon ve Samsun’u örnek gösterdim. Buralarda oluyorda bize gelince neden olmuyor.

Bazı gruplar sadece negatif enerji yüklüler. Her şeye karşılar. Pozitif enerji yüklü olanlara da düşen görev bu enerjilerini boşa harcamamalıdırlar.

Son günlerde beni çok rahatsız eden bir hususu sizin  ile paylaşmak istiyorum. Yetki makamında olan siyasi ve bürokrasi yöneticilerimizde bir hastalık başladı. Her gün basında ve sosyal medyada haber şu. BİR ARAYA GELDİK İSTİŞARELERDE BULUNDUK. Sonuç ne kocaman hiçççç. Parti il ilçe teşkilatları bir araya geldik ve istişarelerde bulunduk. Kardeşim bu toplantılarda hiç bir proje konuşmuyor musunuz? Bir tane olsun projeniz yok mu? Bunları yazdığımızda da hemen darılıyorlar. Ben, Ordu için aklımın erdiği  kadar proje önerilerimi sunmaya çalışıyorum.  Yine gördüğüm eksiklikleri de eleştirmeye de devam edeceğim. Çünkü zaman su gibi akıp gidiyor. Madem ki göbeğimiz Ankara’ya bağlı, Ankara’yı daha çok zorlayacağız. Bırakalım şu ayrılığı gayrılığı da Ordu için birleşelim. Hesabınızı seçim zamanı görürsünüz.

AMA İLLE DE MELET PROJESİ diyorum. Bu projeyi yapanı Ordu unutmaz. Bakınız, yıllar sonra havaalanı projesinde  en büyük emeği olan İdris Şahin’i minnet ile nasıl anıyorsak, gelin böyle bir şansı ŞANSA bırakmayın. Bir olalım,diri olalım, hep birlikte Türkiye, sonra da ORDU olalım.