Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Abdullah ALTAŞ


A. B. D, KENDİSİNE ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ BIRAKMADI!

A. B. D, ÖZGÜRLÜK  VE DEMOKRASİ İHRAÇ EDE EDE, KENDİSİNE ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ BIRAKMADI!


 

 

Amerika Birleşik Devletleri 'ne kaç defa söyledim, "Özgürlük ve demokrasi çok ihraç ediyorsun! Artık kendinede biraz ayır! " diye. 

Fakat, sözümü dinlemedi!  Ne oldu şimdi ? Amerika Birleşik Devletleri' nde özgürlük kalmadı?

Halbuki kendisine kaç defa tenbih ettim!  Biraz "özgürlük" stokla!  Sana lazım olur!  Kıtlık zamanları olur, ambarında sana yetecek kadar  biraz "özgürlük" bulunsun!  Sonra rezil olursun! 

Yok! Beni dinlemedi Amerika Birleşik Devletleri. 

Sen, sat elindeki  tüm özgürlükleri Kore'ye, Irak'a,  Vietnam'a, Suriye'ye ismini daha sayamayacağımız ülkelere... Kimisine toptan ihraç et, kimisine de paket paket... Kimi ülkeye de, "Benden özgürlük satın almazsan sana ambargo koyarım ha!" de hep o ülkelerin iyiliğini! düşün... 

İşte ne oldu şimdi?  Elinde hiç "Özgürlük" kalmadı.

Elinde bir iki yemelik "Özgürlük" bırakmıştın, onu da, İsrail için harcıyorsun!  Geride bıraktığın milyonlarca vatandaşın ne yiyecek?  A. B. D için endi şeliyiz! 

Elinde kullanabileceğin "özgürlük" kalmadııı...! 

Elinde özgürlük kalmadığı için onu ülkenin içinde kullanamıyorsun!.... 

Olacak şey mi bu? Allah aşkına!  Sen elindeki özgürlüğü sat başka ülkelere!  Ondan sonra kendi insanını "özgürlüksüz" bırak!  Kendi  İnsanına, kendi öğrencine çile çektir!  Kendi öğrencini "zulme engel olma" protestosu yapıyor diye coplat, yerler de sürükle, okuldan atmakla tehdit et v. s. olacakşey mi bu? 

Halbuki "Özgürlük" sattığın, ihraç ettiğin o ülkeler senin lehine gösteri yapıyor, seni övüyor, senin tişörtlerini giyiyor, yerli hükümetleri sallıyor, senin menfaatlerini yüceltiyor!... 

Sen "özgürlük" sattığın, "özgürlük" ihraç ettiğin ülkeleri ABD lileştiriyorsun!  Ülkende "özgürlük ve demokrasi!"  bırakmadığın için stok etmediğin için insanını bu konuda doyurup ihtiyacını karşılamadığın için, ülkeni Amerikalılıktan çıkarıyorsun! 

" Kolomb, Amerika' yı bulduğunda mutlu olmadı, o'nu ararken mutluydu..." 

                      (Mihayleviç Dostoyevski)