Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Tevrat İŞLEYEN


ACI AMA GERÇEK SÖZLER

ACI AMA GERÇEK SÖZLER


 

•          Malum olduğu üzere her gün bir yakınımızı, bir dostumuzu veya bir din kardeşimizi ahirete uğurluyoruz. Öyleyse; ölümü çok uzaklarda görmemek lazım. Bilelim ki, ölüm bize kaşımız, kirpiğimiz kadar yakındır. Bu anlamda   ölümü yattığımız zaman yastığımızın altında, kalktığımız zaman da burnumuzun ucunda hissedelim.

•          Şu husus bir gerçek ki, ölümün bizi nerede beklediği belli değil. Öyleyse biz onu her zaman ve her yerde bekleyelim.

•          Yaşamak dediğimiz gerçek bu işte! Hayatta ne yaparsak yapalım, önümüzde tam anlamıyla algılayamadığımız bir kader ve arkamızda da bir sürü keder vardır. Matematiksel olarak bu ikisinin toplamı bir kocaman bir hayat eder.

•          İnsanoğlu günün ve gecenin her saatinde Allah’la  bir olduktan sonra ölüm de güzeldir, ömür de (yaşamak)  güzeldir.

•          İnsan ahirete tevdi ettiği kişileri asla unutmamalı. Çünkü hak vaki olup ta öldüğümüzde eş, dost, konu, komşu bizi unutmuş olmasınlar.

•          Görmedik, duymadık ama bilmiyoruz. Doğduğumuz zaman biz ağlarken çevremizdekiler bayram etmişler. Bu hayatı öyle  bir  yaşayalım  ki, öldüğümüz  zaman herkes ağlasın, ama bu kez biz bayram edelim.

 

ASİL MİLLET

Rabbimiz Allah, Peygamberimiz Hazreti Muhammet

Zulme boyun eğmedi, eğmeyecek bu asil millet

Ermeni, Rum, Yahudi, Haçlı bir olup saldırsa da

Rüku ve secdeden başka yerde baş eğmez bu ümmet

 

Çoluk çocuğu, teröristleri kullanır şer güçler

Bu hain senaryoda saklı planlanmış tüm düşler

Türk- Azeri kardeşliğine karşı birleşti üçler

Zulme boyun eğmedi, yine eğmeyecek bu millet

 

Türk annenin iki oğlu, hepsi bir ağacın kolu

Türk’üz ne fark eder ki, biz de ulu, siz dahi ulu

Dinimiz, dilimiz, ülkümüz, ay ve yıldızımız bir

Ana yurdum, ata yurdum Türkiye ve Azerbaycan