Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Mehmet Ali AYDIN


ADALET BİRGÜN SİZE DE LAZIM OLABİLİR

ADALET BİRGÜN SİZE DE LAZIM OLABİLİR


Haberleri izlerken denk geldim. Anadolu Ajansı muhabiri trafik magandası iki hayvan tarafından öldürülesiye dövülüyor, yüzünde ,çenesinde kırıklar ve yaralanmadık yeri yok, tanınmaz hale gelmiş. Hayvanlar yakalanıyor, mahkemeye çıkarılıyor gazeteciyi döverek hastanelik eden iki maganda, mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış. Mahkeme çıkışında basın mensuplarına sırıtarak poz veriyor ve birde "adam mı öldürdük, birine mi tecavüz ettik" diye de ukalaca laflar ediyorlar.

Adalet bu kadar ayağa düşmemeli, suç işleyen gereken cezaya çarptırılmalı. Adalet herkese adil olarak uygulanmalıdır. Ülkenin en önemli şeyi adalete olan güveni tesis etmektir.

Şimdi ben soruyorum: Muhabirin yediği dayağı bu hayvanları serbest bırakan hakim ve savcı yese idi acaba sonuç böyle mi olurdu? Adalet böyle mi tecelli ederdi.

Memlekette cereyan eden ne kadar, sapıklık, tecavüz; cinayet ve başka suçlar varsa bunun ren önemli nedeni, adaletin geç tecelli etmesi ve gereken cezaların verilmemesidir. Aç olduğu için ekmek çalan çocuğu 16 yıl hapis cezası ver, memleketi soyup soğana çeviren kravatlı hırsızlara dokunma. Sizin adaletinizi....

Adalet dağıtanlar adaletsiz olursa biz kimlere güveneceğiz. Takdiri sizlere bırakıyorum.

Birde Adalet Saraylarını her yerine "Adalet Mülkün Temelidir" yazmazlar mı?