Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Abdullah ALTAŞ


AH, BİR DE İNSANİYETLİK İÇİN AŞI BULUNSAYDI!

AH, BİR DE İNSANİYETLİK İÇİN AŞI BULUNSAYDI!


İnsanlığın maruz kaldığı çeşitli hastalıklardan kurtulması, şifa bulması için hepimizin malumu olduğu üzere tıp  dünyasında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Bazı hastalıkları tedavi etme konusunda çeşitli aşılar bulunmakta, bu konuda başarılı olunmaktadır. Bu başarıdan dolayı tüm insanlık muhakkak ki mutlu ve memnun olmaktadır. Bu durum tüm insanlık adına takdir edilecek bir sebeptir.

İnsanlığın bu gayreti, aklımıza şu soruyu getiriyor. Acaba, dünyadaki " nsaniyetlik" sıkıntısını, insaniyet eksikliği hastalığını giderecek, durumu olumluya çevirecek bir aşı olsa nasıl olur? 

Acaba bilim insanları, tıp dünyası böyle bir çalışma düşünürler mi?  Hastalıkların hastalığı olan bu problemi çözme konusunda bir aşı veya tedavi şekli bulabilirler mi? Sahi, bu niye düşünülmedi?

Belki de daha önceden düşünüldü de, bu konuda bilim insanları tarafından çalışmalar yapılıyordu da bir takım insaniyet dışı güçler buna yoksa engel mi oldu?

Keşke böyle bir aşı "insaniyetlik aşısı" bulunsaydı.

Tıpkı koronavirüs aşısında olduğu gibi, önce dünyadaki, insaniyet dışı, insanlık düşmanı, insanlığa engel olan yöneticilerinden başlansaydı  aşıya. Acaba böyle yöneticiler "insaniyetlik aşısı" olmayı kabul ederler miydi?

Milyonlarca   zavallı  Afrika insanının topraklarının sömürülmesinden,  öldürülmesinden vazgeçme, o, fakir ve zavallı insanlarla insaflı, adil bir ticaret yapma, onların kalkınmasına, müreffeh bir yaşam sürmesi için yardımcı olma, onların kendi kültürü ile yaşama imkanı sağlama, onları derilerinin renginden dolayı aşağılamama, onları birbirleriyle savaştırmama...

Tüm bu güzel sonuçları sağlayacak tesiri olacak olan "insaniyetlik aşısı" olsa, acaba böyle bir aşıyı olmayı tercih ederler miydi?

Dünyada kendi refahı için sömüren, engel olmaya çalışanı öldüren sözde yöneticiler, Tüm nefsani ve şeytani hırslarından ve emellerinden vazgeçme pahasına böyle bir aşıyı olurlar mıydı acaba? İyi olma adına bunu yaparlar mıydı?

    Bugün, bilhassa Afrika ve Ortadoğu’yu sömürmek için, milyonlarca insanı öldüren bu" sözde yöneticileri" tanıdıkça, böyle bir aşı olsa dahi "insaniyetlik aşısı" tercih etmeyeceğini düşünüyor insan. Demek ki "insan olmak" onlar için  bu kadar zor...  Onlar için," sömürmek," sömürmek için "öldürmek" " insan olmaktan" daha tatlı.

Onlar, egolarını, dünya hayatını "insan olmaktan" daha önde tutan varlıklardır. Onlar "Dünya hayatını" "Ahiret hayatından" üstün tutan, önceleyen kimselerdir. Onlara, "insaniyetlik elbisesini" giydirsen  dahi bu elbise onların üzerinde durmaz, onlara ağır gelir.