Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Levent AKTAŞ


ALLAH'IM, SEN ÇIKMAZDA OLANA YARDIM ET!

ALLAH'IM, SEN ÇIKMAZDA OLANA YARDIM ET!


İmtihan, ALLAH'ın lütfettiği bir ikramdır. Kimi zaman dostlarla, kimi zaman düşmanlarla imtihan ediliriz. Bazen kimsecikler olmaz da, nefsimizle imtihan ediliriz. Bazen de çok sever, sevdiklerimizle imtihan ediliriz. Tüm imtihanları kazanmak duası ile. Allahım! Şu mübarek günün hürmetine, kalan ömrümüzü, giden ömrümüzden hayırlı kıl. Sen bizlere dünya derdine düşüp dünya kadar derdi olanlardan değil, Ahiret derdine düşüp Cennet kadar umudu olanlardan eyle. (amin)...

 

Bu hayır duasından sonra, diyeceğim o ki yeryüzünde yaşayan hiç kimsenin hayatı dört dörtlük değildir. Herkesin hayatında imtihan edildiği bir eksikliği vardır. Kimi eşiyle, kimi çocuğuyla, kimi hastalığı ile, kimi fakirliği ile kimi de zenginliği ile imtihan edilir.

 

Zenginlikle imtihan mı edilir derseniz, rahmetli Sakıp Sabancı o kadar zengin olmasına rağmen, hayatı boyunca sadece haşlanmış patatesle karnını doğurduğunu düşünebiliyor musunuz? Çok zengin ama hastalıklarından dolayı doya doya yemek yemeden ve yıllarca patatese talim ederek, yaşamıştır. Hayat işte böyle, zenginin de bir imtihanını böylelikle görebiliyoruz.

 

Bir baba düşünün. Kendi ailesini çoluğunu, çocuğunu geçindirebilmek için böbreğini satışa çıkarabiliyor.

 

Bir anne düşünün, eşi rahmetli olan bu kadın işsiz olduğu ve kirasını ödemediği için evinden atılıyor. Çocuklarının karnını doyurmak ve yatacak yer bulabilmek uğruna vucüdunu satmak zorunda kalabiliyor.

 

Evini geçindirmek isterken, işsiz kalan, iş bulamayan, çıkmaza giren baba cebindeki son 5 lirasını karısına bırakıp intihar edip, hayatına son verebiliyor.

 

Günümüz Türkiye'sinde bu örnekleri çoğaltıp, ders niteliğinde sizlere aktarmam çok mümkün. Bu ve bunlar gibi olaylar gün geçtikçe daha da artıyor.

 

Allah darda kalana, zorda olana, yardım etsin inşaallah. Karanlıkta o minicik karıncanın ayak seslerini duyan Rabbim, bizimde bu hayattaki imtihanımız kolay eyleye. Rabbim kimseyi, sevdikleriyle imtihan etmesin.

 

Bu dünyada imtihanlarımızın kolay olacağı, sabrettiğimiz ve sonunun güzel olduğu nice güzel yaşamların sizlerin olması dileği ile, hepinize hayırlı haftalar diliyorum. Sağlıcakla kalın...