Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Abdullah ALTAŞ


ALLAHUTAALA'DAN "AFERİN" ALMAK!

ALLAHUTAALA'DAN "AFERİN" ALMAK!


 

Mümin ve müslümanlar geçici dünya hayatında yaşarken hep Allahutaala’nın rızasını alma arzusu içinde olurlar. Müminler, bilirler ki Allahutaala'nın kulundan razı olması, ölüm den sonra sonsuz ve güzel bir yaşamı kazanma konusunda önemli ve etkilidir. 

Ebedi ve güzel bir hayatı kazanmanın yolu Allahutaala’nın rızasından geçmektedir. Bu ifadeyi şöyle de söyleyebiliriz. Kulun, Allahutaala’dan "Aferin" alması. 

Kul, Allahutaala’nın "rızasını," diğer bir ifadeyle "Aferin" takdir ve övgüsünü kazanabilmesi için, Allahutaala’nın arzu ve istekleri doğrultusunda eylemlerde bulunması gerekmektedir.  

Allahutaala’dan "Aferin" aldıkça kul mutlu, Allahutaala kuluna, tabiri yerindeyse, "Aferin" dedikçe Allahutaala sevinçli!... Allahutaala kulundan razı, kul, Allahutaala razı.... Mü'min ve müslümanın kriteri böyledir... 

Gelelim bazı dünya ehline.... Sadece dünya dünya boyutu ile yaşamlarını sürdürenler, kravatlı olsa dahi, önemli mevkilerde bulunsalar dahi, kendilerinde aşağılık kompleksi bulunduğu için, "Aferin" alma ihtiyacını, bir insandan bir faniden karşılamak isterler. 

Başkasından "Aferin" almak, güçsüzlerin işidir. Başkasından "Aferin" beklemek, onun kölesi olmaya aday demektir. Köle ise efendisini memnun etmeğe çalışır. Kölelik, kendisini kesecek sahibinin bıçağını yalayan dana gibidir. Efendi, kendisinden "Aferin" bekleyen kölesinden istekleri hiç bitmez.... Eğer köle, hürriyetine kavuşmak isterse bunun için çabalar ve gayret içinde olursa efendisi tarafından yuları biraz daha sıkılır. Efendiler köleliğin kaldırılmasını hiç istemezler... Köle ruhlu yetişen yetiştirilen kravatlı insanlar belkide kölelikten hoşlandıkları, haz duydukları için hiç ayrılmak istemezler. Köleler efendilerinden "Aferin" almayı şeref kabul ederler... 

Bazı kravatlı köleler Avrupa’dan "Aferin" alacakmış. İyi bir iş yaptığını düşünüyorsan, Asya ve Afrika’dan "Aferin" alsan ya! Onlarda senden örnek alsa! Onlar da senden, fikirlerinden istifade etse de bir hayır işlesen ya!  Avrupa'nın sonuncusu olacağına, Asya ve Afrika'nın birinci olsana!  Onların efendisi olsana!  Yoksa Avrupa’ya kölelik haz mı veriyor? 

Ne garip, eskiden insanları zorla köle yaparlardı, şimdi seve seve geliyorlar.